Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

ruska kadulja youtubescreenshotRuska kadulja - Perovskia atriplicifolia višegodišnja je biljka porijeklom iz središnjeg djela Azije, područja Afganistana, Irana, Tibeta i Pakistana. Iako imaju zajedničko ime ruska kadulja nije isti rod kao kadulja ili žalfija (lat. Salvia officinalis) koja je na ovim područjima zastupljenija.

Ruska kadulja ima intenzivan miris i do ranih devedesetih je relativno nepoznata i neistražena vrsta koja raste u busenima promjera 60cm uspravno do visine 1-1,3 metra, a ponekad i do 1,5. Starije stabiljke su kod tla drvenaste dok su mlađe zeljaste duboko urezanik sivo - srebrnih listova.

Cvatnja i tlo

U kasno ljeto i jesen ruska kadulja proizvodi prekrasne male zvonolike cvijetove plavkaste boje poput lavande. Kao biljka - grm voli obilje sunca, ali je izdržljiva i tolerantna na hladnoće podnoseći suha tla sa visokim pH.

Kulinarskih i ljekovitih

U područjima iz kojih dolazi, cvijeće ove kadulje se jedu svježe, a listovi se pušei poput duhanskih ali sa opojnim učinkom. Također se koristi u Pakistanu za suzbijanje dizenterije, dok u euroazijskom djelu, ova biljka ima dugu povijest korištenja kao sredstvo protiv groznice.

{youtube}kgQnKRKRAng{/youtube}

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme