Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

uljana repicaUljana repica (Brassica napus var. olifera) je industrijska biljka koja se pčelama predstavlja bogatu i obilnu pašu nakn cvatnje prvih vočaka nakon zimskog razdoblja, a prije medenja bagrema. Sama biljka ima vrlo ljepe žute cvjetove koji u punoj cvatnji potpuno pokrivaju zasađenu površinu.

Uljana je repica vrijedna pčelinja paša i vrlo pogodna je za zelenu gnojidbu. Moguće ju je koristiti u poljoprivredi za zelenu krmu u svježem stanju ili kao silažu.

Cvatnja repice traje oko 3 tjedna i za to vrijeme jake zajednice mogu prikupiti punu košnicu meda. Med repice nakon vrcanja je svjetložute boje i vrlo brzo kristalizira. Med nije osobite kavkoće te se upotebljava za prihranu pčela ili još češće za industrijske potrebe. Okusom pomalo podsjeća na repičino ulje.

U našim krajevima uljana repica je prva jača i obilnija pčelinja paša koju pčelari koriste za jačanje pčelinjih zajednica, no i vrcanje meda posebno kod selećih pčelara koji ciljano kreću na paše te kulture nije za zanemariti. S obzirom da se proizvodnja bio-dizela između ostalog uglavnom bazira baš na uljanoj repici za vjerovati je da će njezina sadnja u budućnosti rasti.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme