Veljača 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Trešnja je listopadno drvo, naraste od 15-32 m visoko, uz obim stabla koji ponekad iznosi do 1,5 m. Kora trešnjina drveta je glatka, listovi su joj jednostavni, ovalnia oblika, dugi od 7-14 cm, zelene boje.

Trešnja cvjeta rano u proljeće,  gotovo u isto vrijeme kad i lista pa  je  za puni rod ovisna o povoljnim klimatskim uvijetima kako bi pčele i ostali oprašivači mogli odraditi svoj dio posla.  Cvjetovi su grupisani u cvatove, od po 2 do 6 cvjetova. Pojedinačni cvjetovi su bijeli sa pet latica.

Plod koji nastaje iz cvijetova trešnje je mala crvena bobica, 1-2 cm u promjeru, zavisno o sorti. Zrije krajem proljeća ovisno o vrsti. Unutar ploda nalazi se mala košpica, u kojoj se nalazi sjeme. Duga je 8-12 mm, široka 7-10 mm, a debela 6-8 mm.

Trešnju su poznavali ljudi još prije nove ere. U 8. vijeku prije nove ere trešnja se već kultivira u Turskoj i Grčkoj. Danas je trešnja raširena po cijelom svijetu, u mnogobrojnim sortama i varijacijama. Trešnjino drvo rašireno je u svijetu pod mnogobrojnim podvrstama, a najveći proizvođači kultiviranih vrsti trešanja su Turska, SAD, Iran, Italija, Rusija (podaci iz 2007.godine)

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme