Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

purpurna hinacijaBiljaka u i oko pčelinjaka nikad dovoljo, još ukoliko cvatu u različito vrijeme to ne samo da daje poseban vizualan dojam već se i pčele imaju čemu veseliti te tijekom cijele sezone imaju zanimaciju.

Echinacea, (lat.Echinacea) biljka je cvjetnica koja raste u visinu i do jednog metra iz porodice Asteraceae, biljka je koju su kao ljekovitu koristili su je još u davno prije sjevernoamerički indijanci, a danas se biljka koristi širom svijeta. Posebne učinke ima na imuno sistem. Kombinacija Echinacee i meda pak osim što dobro i ugodno djeluje također se koristi za lječenje gripe i prehlade. Za oralnu primjenu, se još uzima u obliku otopina biljnog ekstrakta u alkoholu.

Cvate od srpnja sve do listopada prekrasnim cvjetovima koji mogu varirati ovisno o podvrsti od bijele do ljubičaste boje.

Biljka se može razmnožavati sjemenom, reznicama, reznicama korijena ali je širenje sjemenom najzastupljenije. Sjeme se stavi u posudu na tanki sloj humusa te se isti stavi u tankom sloju i na samo sjeme. Sve skupa se lagano navlaži i ostavi na 20°C uz povremeno navlaživanje otprilike 4 tjedana. Za uspješno i brzo klijanje je potrebna temperatura od 30°Ckod koje se klijanje pojavi već za 14 dana.

U Europi preporuka je Europske agencije za ljekove sok nadzemnih djelova biljke se koristi za lječenje prehlade i to u trajanju do 10 dana, no ne preporuča se za osobe mlađe od 12 godina jer kod te populacije učinak tog tipa lječenja nije dokazan. Nekad se čak ta biljka koristila i za saniranje posljedica ugriza zmija.

 

 

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme