Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Konopljika je afrodizijak, aromatik, hemolitik, sedativ, stomahnik, antispazmatik ... sjeme konopljike se prerađuje u tinkturu ili se melje u prah. Visok je grm i drvo sa snažnom stabiljkom, ne previše razgranatom. Listovi podsjećaju na listove konoplje (Cannabis)u toj mjeri da se vizualno kod nepoznavatelja bilja može desiti i zamjena. Konopljika nije loš medonoša, u krajevima na kojima je pčelinja paša oskudna (otoci i obala) može biti dobra paša ukoliko je ima. Klasifikacijsla okvirna oznaka konopljike za prinos meda je 3.

konopljikaZapadna pučka medicina konopljiku koristi za lječenje: bolesti očiju, želuca, crijeva - paraziti, katara, kod hormonalnih poremećaja u žena, kao začinsko i  dobro sredstvo za želudac.

Koristi se kod seksualnih smetnji, za relaksaciju nervnog sistema i pojačanja lučenja mlijeka kod dojilja. Tinktura konopljike koristi se za lječenje paralize, bolova prilikom išijasa i kod opće slabosti.

Domovina konopljike je područje Sredozemnog mora, Krim i Srednja Azija. Stari su je  grčki i rimski liječnici koristili kao afrodizijak, a u Hipokratovo vrijeme kao lijek za upale dok Dioskurid rabi konopljiku za liječenje ugriza životinja, vodene bolesti, bolesti slezene i maternice. Raste na suhom obalnom području u nešto vlažnijem tlu, međutim vrlo dobro podnosi sušu. Razmnožava se sjemenom u proljeće ili jesen, a može i poluzrelim reznicama ljeti.

Cvate lijepim cvijetovima od lipnja do srpnja, aromatičnog je mirisa i pikantnog gotovo ljutog sjemena. Beru se listovi, i sjeme te se suše na toplom i prozračnom mjestu.

Dokazana sigurnost primjene je za:

  • PMS
  • Ciklička mastalgija
  • Blaga Hiperprolaktinemija
  • Luteinska faza

Nema specifične kliničke studije, ali koristi djelomično kod simptoma i mehanizama djelovanja:

Policistični sindrom jajnika ( PCOS ) kroz poboljšanje simptoma Uterine fibroids , kontrolu krvarenja simptoma

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme