Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

bundevaBrojni arheološki nalazi u Peruu i Meksiku ukazuju da su ih stari američki narodi poznavali već prije 4000 godina. Prema podrijetlu bundeve  svrstavamo u one Starog i Novog svijeta. Stari su Egipćani i Rimljani poznavali i pripremali tikvice (Lagenaria vulgaris) i veliku duguljastu buču glatke kore (Luffa cylindrica) prikladne za prehranu čovjeka samo kad je u fazi razvoja prije sazrijevanja. Zbog svoje velike prilagodljivosti bundeve su rasprostranjene po gotovo cijelom svijetu. Dok u našim krajevima divljih korovskih bundeva nema najrasprostrajnija je obična bundeva.

Bundeva je jednogodišnja zeljasta biljka. Kod nas se bundeva sadi kao kultivirana biljka na poljoprivrednom zemljištu od 20. travnja do 10. svibnja. Vegetacija traje od 130 do 150 dana. Bundeva cvate velikim žuto narančastim cvijetovima koji su pravi "magnet" za pčele. Glavna pčelinja paša kod bundeve traje od mjeseca srpnja do kolovoza, a na manjim nasadima ovisno o vremenu sadnje i ranije.

Cvijet bundeve otvoren je od oko 9 do 11 sati i u pomanjkanju ostalog bilja može predstavljati značajnu i stabilnu pčelinju pašu medonosnim pčelama osobito kod većih nasada.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme