Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

JavorJavor (Acer) je rod od 10 - 45 metara visokog šumskog drveća srednje, zapadne i južne Europe, Kavkaza te sjevernog dijela Male Azije. Od poznatih 129 vrsti najveći dio porijeklom je iz Azije. Riječ Acer (javor) je izvedena je iz latinske riječi koja znači "oštar" (usp. "acerbic"), a odnosi se karakteristike lišća javora.

Javor cvijeta zelenim, žutim, narančastim ili crvenim cvijetovima, a iako su unutar cijelog stabla slabije zastupljeni, sami cvijetovi javora mogu biti vizualno vrlo upečatljivi kod nekih vrsti.

Neke vrste javora  su pčelama glavni izvor peludi u rano proljeće i prije nego što ih primame mnoge druge biljke svojim mirisnim cvijećem prepunim nektara. To je drvo prema tome, iako se malo spominje u pečelarskim pričama, u stvari vrlo važno za opstanak pčela.

Sirup javora koristi se u svim područjima gdje raste, ali i šire. U Kanadi, na čijoj zastavi stiliziran javorov list zauzima središnji dio, je svakako javorov sirup najzastupljeniji i najpoznatiji.

Sirup se sastoji primarno od saharoze i vode, uz samo malih količina drugih šećera fruktoze i glukoze, a mora imati minimalno 66% javorova šećera da bi mogao nositi taj častan naziv. I dan danas sirup se dobija i prerađuje na klasičan način kao u vrijeme kolonijalnih dana bez kemijskih postupaka i konzervansa.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme