Siječanj 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

kaduljaKadulja je za naše krajeve biljka koja daje vrlo kvalitetan, u svijetu priznati med kadulje, podno velebita izuzetno je cijenjen. Cvate od svibnja (lat. Maius) do srpnja (lat. Julius) modroljubičastim cvjetovima koji su skupljeni u razmaknute pršljenove. Pčelinja paša kadulje traje oko 3 tjedna i za to vrijeme mogu se dobiti vrlo velike količine meda. Med ima izraženije ljekovito djelovanje raspiratornih organa i putova te za jačanje imuniteta. Kadulja je višegodišnji mediteranski grm drvenaste stabiljke od 50-70cm visine. Cijetovi kadulje ugodne za oko ljubičaste su boje.

Za kadulju se vjeruje da je biljka nadnaravnih mogućnosti u liječenju prirodnih oboljenja, jer je nerijetko zabilježeno u povijesti da čudotvorno liječi određena oboljenja. Kadulja je vrlo učinkovita kao antiseptik, antibakterik i antibiotik te ima vrlo široku primjenu u liječenju unutarnjih i vanjskih oboljenja.

U našim krajevima poznajemo i livadnu kadulju koja navodno ima slična malo slabija ljekovita svojstva. Jedna je od vrlo cijenjenih biljaka, a i danas zauzima značajno mjesto u narodnoj medicini i u industriji.

Drugi nazivi za kadulju: Divlji kuš, kuš, pitoma kadulja, pelim, pitomi pelim, žalfija.

 

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme