Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Vrba iva ili poznatija možda kao cica-maca raste najčešće kao grm ili drvo, spada u jedan od vjesnika proljeća. Iako raste najčešće uz obale rijeka i jezera može rasti i na manje vlažnim staništima, na primjer često uz rubove šuma ili oranica ukoliko se radi o tlu koji joj odgovara.

Cvate prije pojave listova u samom početku žutozelenim izdancima, a kako se oprašuje kukcima i pčele su u toj vrbi pronašle razlog svoje česte posjete. To u rano proljeće nađete li se u blizini ovog biblijskog "stabla slavlja" predstavlja svakom prolazniku veličanstven doživljaj.

Drvo je meko i žute boje. Za razliku od većine vrba, krhke grančice vrbe ive koristile su se za izradu košara pa čak i za tradicionalne košnice, ali se koriste još i kao dobro dobar izvor za potpalu. Vjerovali ili ne vrbu ivu možete do određene veličine uzgajati i u većoj posudi za cvijeće samo joj trebate osigurati dovoljno vode. 

Vrbu ivu su u biblijsko doba označavali kao stablo slavlja. U sjevernim se krajevima na Cvjetnicu, gdje nema maslinovih ili palminih grančica, grane vrbe nose se na  posvećenje u crkvu.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme