Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Aloe VeraAloe vera je biljka čije je ime u narodu prepoznato kao eliksir za dugoviječnost. Prirodno aloe vera raste u područjima tople i suhe klime jer joj najbolje pogoduje temperatura gdje je prosječna godišnja temperatura iznad 22°C kao na Karibima i Meksiku naprimjer.

Žuto crvenkasti cvijet koji podsjeća na cvijet ljiljana raste iz sredine biljke uvis.

Aloe vera i njezina ljekovita svojstva danas se zloupotrebljavaju radi bolje prodaje industrijskih proizvoda baš kao i kod pčelinjih proizvoda. Danas je poznato preko 250 vrsta te biljke od kojih samo nekoliko ima ljekovita svojstva:

  • Barbadensis
  • Arborescens
  • Chinensis
  • Ferox

Aloe vera ekstrakti imaju antibakterijske i antifungalne aktivnosti pa mogu imati učinka kod lječenja manjih infekcija kože. Aloe vera kao biljna vrsta ima dugu povezanost s biljnom narodnom medicinom, iako se ne zna točno kada je počela njezina primjena u očuvanju zdravlja. Neki rani zapisi o korištenju Aloe vere javljaju se još u 16. stoljeću prije Krista unutar Ebers Papirusa ( egipatski medicinski zapis datira priblizno 1550 prije Krista) a kao vrsta se od davnina vrlo široko primjenjuje u tradicionalnoj biljnoj medicini Kine, Japana, Rusije, Južna Afrike, SAD-a, Jamajke, Latinska Amerike i Indije.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme