Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Po svemu sudeći Hrvatska kako prenosi Ministarstvo poljoprivrede na svojim web stranicama svoje rigorozne zakone koji spriječavaju iskorištavanje punog gospodarskog potencijala industrijske konoplje mijenja na bolje. Pčelari će to najbolje osjetiti već od 15 travnja ove godine. Hitne izmjene Nacionalnog pčelarskog proograma po tom pitanju usljedit će do 10 travnja 2014. godine kako bi se omogućio povrat uloženog u sadnju do 50%.

Nekadašnji uspješni poljoprivredni djelatnik, danas najuspješniji ministar poljoprivrede, Jakovina koji je u razgovoru sa nekoliko udruga shvatio važan potencijal koji Hrvatska gubi najrigoroznijim zakonom u EU po pitanju industrijske konoplje. Ovo u prvoj fazi obuhvaća samo stacionirane pčelinjake, vlasništvo zemljišta mora biti neupitno te katastarski potpuno čisto! Svi porezi i doprinosi moraju biti plačeni. Seleći pčelinjaci nažalost neće biti obuhvaćeni ni u jednoj fazi sadnje.

U suradnji sa Agronomskim fakultetom u Zagrebu dogovoren je prvi stupanj legalizacije sadnje industrijske indijske konoplje koja bi se sadila isključivo na OPG pčelinjacima sa više od 75 radnih pčelinjih zajednica, ali u prvoj fazi ne na površinama ispod 1/2hektara.

Ministar Jakovina u razgovoru je sa svjetskim stručnjacima po pitanju konoplje a koja pripada među najstarije kulturne biljke došao do zaključka kako će sadnja konoplje na pčelinjacima širom Republike Hrvatske potaknuti osim sve starije i nešto mlađe te obrazovanije populacije da krenu u pčelarsku djelatnost.

Spas ležu u konoplji ne u Buniki!

"Mlađe educiranije populacije, posebno one koje su uspješne po pitanju poljoprivrede poput mene, shvaćaju da nije sve u pušenju konoplje već ju netko treba i uzgajati" istakao je ministar Jakovina u jučerašnjem opuštenom razgovoru našem članu udruge Ivanu Jointiću. "Konoplja bi mogla postati dio uspješne poljoprivredne grane ovog dijela EU, zamislite koliko turista bi samo dolazilo u razgledavanje procesa sadnje i rasta a usput u opuštajućoj atmosferi pod utjecajem biljke i naši bi turisti kako oni tijekom ljeta tako i oni koji dolaze u poznati zimski skijaškicentar Ivanščica trošili još više, brže i bolje. Sredstva koja bi se slila u proračun su ogromna, a prateća bi se industrija koja je zainteresirana za legalizaciju također pokrenula. Umjesto sadnje štetne Bunike - Hyoscyamus koju preferira u svojim neformalnim druženjima članstvo HDZ-a mi u SDP-u i Kukuriku koaliciji imamo s konopljom višegodišnjeg pozitivnog iskustva o sadnji uzgoju i prodaji sve znamo o tome te smatramo da industrijska konoplja ima daleko više potencijala za spas posrnule poljoprivrede ali i ostalih pratećih gospodarskih grana."

"Mnoge sorte ove korisne biljke sadrže psihoaktivnu supstancu THC, koja prema najnovijim saznanjima ima pozitivan učinak na prinos meda, posebno ako se pčelama upuhuje preko dimilica. Pčele ne bodu, opuštenije su te unose duple količine nektara. Znanstvena zajednica smatra da i dalje lete te se brže vraćaju sa nektarom kako bi dobile svoj dio dima." dodao je ministar Jakovina te se nadovezao: "Nadam se da ćemo naći rješenje sadnje i unutar ostalih kritičnih poljoprivrednih djelatnosti kako bi potaknuli povratak poljoprivrede na velika vrata". Navodno kako neki znanstvenici ističu svakodnevnim upuhivanjem kroz dimilice supstanci THC-a pada broj varoze a da se sam sastav proizvoda ne mijenja. Kod zaljeganja matica također je uočen pozitivan pomak no nije poznato da li je to rezultat uspješnije oplodnje nakon ovakve vrste zadimljavanja pčela ili nečeg drugog.

Hrvatska jedina zemlja EU koja će uspješno spojiti uzgoj pčela i konoplje


Premjer Zoran Milanović u kratkom je telefonskom razgovoru koji možete čuti klikom na mp3 player ispod članka (nakon učitanja ovisno o brzini veze) kratko potvrdio mjere oko sadnje rječima: "Ovo je samo dokaz kako unutar Kukuriku koalicije mislimo na sve, mi radimo mi ne krademo. Hrvatska Vlada na svaki zasađen hektar industrijske konoplje će pčelara naraditi sa 10 košnica napušenih pčela što je u ovo krizno i recesijsko vrijeme i više nego dovoljno za pokretanje sadnje ove korisne biljke. Osim toga otkup kompletnih zasađenih površina će biti osiguran preko firme TJ PROM j.d.o.o., Bukovlje koja će plačati najveću tržišnu cijenu po kilogramu u ovom dijelu EU. Vidjet ćete konoplja će od sada posrnule Hrvatske učiniti EU čudo."smatra premjer Milanović.

Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih vladi TJ PROM j.d.o.o., Bukovlje već je temeljem Javno privatnog ulaganja preko ministarstva poljoprivrede naručilo sjemenja za cca 150.000 hektara za koje se planira da će biti posađeni u prvom krugu otprilike 25. travnja 2014. godine. U ministarstvu nisu željeli potvrditiali ni demantirati nabavku prvih količina sjemena.  No potvrđeno je kako se već se prvog dana javilo 347 iskusnih pčelara koji su spremni zasaditi početnih 900 hektara, te 650 novopečenih pčelara zainteresiranih za ovu proizvodnju koji bi zasadili prema najavama dodatnih 1.500 hektara.

Građanska inicijativa "U ime obitelji"ne slaže se da je rješenje u uzgoju, Željka Markić danas je izvijestila: "Skupit ćemo dovoljno glasova da se industrijska konoplja ne uzgaja u Hrvatskoj već samo kontrolirano prerađuje i preprodaje! Treba misliti na opstanak velikih trgovačkih centara a ne poljoprivrede."

Uspješan spoj - uzgoj pčela i konoplje

Čelnica stranke ORaH, Mirela Holy, za RTL Danas je premijera Zorana Milanovića podsjetila da je to bila njezina ideja iz sada okrnjenog i posrnulog Plana 21.

Otkrila je kako joj je premijer nudio mjesto na listi za izbore za Europski parlament nakon što je otišla iz Vlade samo kako bi to postala ideja ministra Jakovine te da ostane ideja Plana 21. "Knjiga Uspješan spoj i uzgoj pčela - konoplje već se ionako može kupiti u svim boljim knjižarama, a autor sam ja, a ne bezidejni Jakovina ili netko treći". ističe Mirela Holy.

Kompletan razgovor sa premjerom:

 

Napomena: Zbog velikog interesa koji uzrokuje usporenje te pad servera učitanje razgovora s premjerom Milanovićem kao i samih stranica je dosta otežano. Ako se razgovor ne čuje pokušajte kasnije kad posjet padne.

U Šljivovici i Čipsu je spas, ne u konoplji i pčelama!

"Čitam da neki predlažu legalizaciju sadnje kako bi se pomoglo poljoprivredi, no morate znati to što se naše stranke tiče NE BU IŠLO!", rekao je Lesar u statusu na Facebook-u aludirajući na izjave ministra Jakovine koja postaje jedna od metoda kako se uspješno možemo boriti protiv recesije. "Naša stranka ima sasvim drugačije ideje oko spasa poljoprivrede, koje saznat ćete uskoro". odgovorio je kratko Lesar na naš upit o svemu tome. "Vladajuća Kukuriku koalicija ima većinu pa može to izglasati, no mi se tome protivimo, spas je u Šljivovici i čipsu. To su naše poljoperspektivne grane poljoprivrede, a nisu ni 10% iskorištene"

Milorad Pupovac profesor; doktor znanosti; sveučilišni profesor filologije i lingvistike podupire vladajuću koaliciju no ne slaže se da bi se sadnja odvijala u prvoj fazi na pčelinjacima iznad 75 radnih pčelinjih zajednica. Treba to smanjiti kako kaže na 50, a odrediti tko će imati isključivo pravo kombajniranja i distibucije,

"Konkurencija u svijetu distribucije je velika a mnogi se hvale dugogodišnjim iskustvom. Ne znam da li su svi unutar moje stranke suglasni oko toga no mogu se potruditi da razradimo plan distribucije".


Klub zastupnika Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje kako tvrdi njihov potpredsjednik SSS - ekonomski tehničar Ivan Drmić ovog puta se slaže sa Laburistima te uz Šljivovicu treba potaknuti proizvodnju Kulena.

"U Šljivovici i Kulenu je spas. Pa pogledajte rascvjetalu naprednu Slavoniju i baranju to vam je sve od slavonske šljivovice. Klub zastupnika Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje smatra da umjesto konoplje treba zasaditi šljive, koristi su više nego očite za sve a proizvodnja i prodaja zajamčena."


Klub zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika poduprijet će ovakav prijedlog samo ukoliko mirovinski sustav kroz socijalno partnerstvo Hrvatske stranke umirovljenika bude za to da dio trošarina od prodaje konoplje bude preusmjeren ka poboljšanju životnog standarda umirovljenika Republike Hrvatske.

"Ne sjećam se dobro sad baš da li itko kod nas ima iskustva oko sadnje ili prerade, no kažu na mlađima svijet ostaje" istaknuo je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Željko Šemper.

"Ne znam za konoplju koliko je to profitabilno ako bi legalizirali naš bi se izvor stalnih prihoda preko produžnica iz dijaspore bitno smanjio. Klub zastupnika HDZ-a i njihov stav je jasan već desetljećima, nikakva konoplja već samo i isključivo Bunika, ona je uostalom biljna vrsta u razvoju. Sadnju smo isprobali dok oko prerade imamo malih poteškoća ali ne nepremostivih. Naši eksperti po tom pitanju već su kontaktirali poznate svjetske stručnjake." bio je kratak predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko

Iz kluba Nezavisnih zastupnika Damir Kajin upravni referent pojasnio je kako je to jedan od boljih prijedloga za koje je čuo. U Istri kako navodi ionako je to sve gotovo pa sasvim legalno, kao i u mjestu njegova rođenja Kopru (SLO). 

Čobanković sazvao sjednicu za novinare!!!

Sve je to oko konoplje osmislio HDZ?

Povodom najave sadašnje vlade koju smo objavili javio se i bivši resorni ministar u Ministarstvu poljoprivrede te sazvao konferenciju za novinare da pojasni odkud ovoj potpuno bezidejnoj vladi ovaj vrhunski plan.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme