Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Apiguard gel je jedno od sredstvava za suzbijanje varroe. To je gel za vanjsku upotrebu koji sadrži oko 25% sredstva thymol. Sama primjena mu je vrlo jednostavna. Po jednoj pčelinjoj zajednici u košnicu se stavlja 50g. gela Apiguard A.U.V. u dvotjednom intervalu.

Apiguard gel način primjene:

Otvorimo košnicu. Skinemo foliju sa na način da jedan dio ostane pričvrščen za posudicu. Položimo otvorenu posudicu u sredinu košnice, na sam vrh okvira tako da otvoreni dio gela bude prema gore. Pri tome pazimo da između vrha posude i krova košnice ostane najmanje 0,5 cm praznoga prostora. Nakon toga zatvorimo košnicu.
Nakon dva tjedna stavimo drugu posudu odmah do stare na isti način kao što smo stavili prvu. U slučaju malih i zimskih zajednica i dovoljan je jedan tretman Apiguard gelom, ali posudu ostavimo najmanje 4 tjedna unutar košnice. Gel ima največu učinkovitost ukoliko ga primjenjujemo krajem ljeta nakon sakupljanja cvjetnog praha. Kod slučajeva jake najezde varroe gel možemo primjeniti i u proljeće kod temperatura iznad 15°C.
Apiguard tretman

Isparavanje je u samom startu malo sporije i pojačava tj sam vrhunac isparavanja dešava se se nakon dva do tri dana. Za razliku od nekih dugih sredstava pčele ne reagiraju burno na ovo sredstvo. Pčele sudjeluju u direktnom kontaktu sa gelom pokušavajući ga odstraniti iz košnice što samo pojačava učinak. Gel se hvata za dlačice na pčelama i one ga prenose po cijeloj košnici. U normalnim uvjetima prema podacima proizvođača daje prosjek uspješnosti od 93% , taj postotak može u primjeni ovisno o uvjetima na terenu padati do 90%.

Apiguard ® gel za veče pčelinjake moguće je kupiti u pakiranjima od 1 ili 3 kilograma. Tretman, doziranje i pribor priloženo je uz svako pakiranje u cilju jednostavnosti, točnosti i efikasnosti same Apiguard ® primjene.

Preporuka:

Za smanjivanje zaraze od Varoe destructor kod kranjskih pčela (za kontrolsku terapiju).
Napomena:
  • Gel se ne koristi kad se sakuplja pelud.
  • Prije primjene sredstva pčelinje zajednice se ne hrane.
  • Sredstvo se ne koristina temperaturama ispod 15°C

Rok trajanja:

  • Neotvorena posudica ima rok trajanja od 18 mjeseci od dana proizvodnje
  • Otvorena posudica može se koristiti samo jednom

Proizvođač:

Laleham Healthcare Ltd., UK www.vita-europe.com
Pakiranje.
Aluminijska posudica zatvorena laminalt folijom, sadrži 50 g. gela Apiguard, 10 komada pojedinačno pakirano u papirnate kutijice (10 puta 50 g. gel Apiguard) kao i plastična posuda zapremine od 1 kg i 3 kg.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme