Siječanj 23, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

pastetica Acarapis woodiKod zaražene pčele je moguće  vidjeti kako polako besciljno pužu oko košnice, ne mogu letjeti, nalazimo ih na različitim dijelovima košnice gdje lutaju bez određena cilja, na vrhu okvira sa leglom okvira, na dnu, po povratku u košnicu slijeću ispred košnice na tlo ili na vegetaciju. Simptomi imaju nekoliko uzročnika: grinja začepljuje dišne puteve pčele i smanjuju protok kisika. To utječe direktno na sposobnost letenja i kretanja kod pčele. Grinja također siše hemolimfu pčele i time ju dodatno oslabljuje bilo kroi imuno sustav bilo drugačije. Konačni rezultat je smanjenje populacije pčelinje zajednice.

Čak i manje spretni pčelari ovu će pašteticu za suzbijanje grinje nametnika dušnika pčele pripremiti sami bez većih problema.

Potrebni sastojci za izradu paštete:

  • 1 kg biljne masti
  • 4 kg šećera
  • 300 grama meda (vlastitog ili provjerenog izvora)
  • 30 grama začinske paprene metvice

Izrada paštete za suzbijanje grinje Acarapis woodi:

Mast staviti u veću posudu i lagano zagrijavati da postane pomalo tekuća ali ne do kraja u tom trenutku postepeno početi dodavati šećer uz kontinuirano mješanje smjese. Nakom umješavanja cijele količine šećera umješati med, maknuti sa vatre i staviti metvicu.

Pakiranje paštetice i primjena:

Zagrabiti otprilike 100- 150 grama smjese i staviti na mastan papir/papir za pečenje ili u vrečicu kao kod pravljenja pogača. Pakiranje može biti i veće tada se samo prije umetanja u košnicu odreže dio koji će približno iznositi navedenu težinu. Paštetice stavimo u košnicu na vrh satonoša između dva nastavka. Neke pčele će pašteticu trošiti brže neke sporije pravila nema. Vrlo su rijetke pojave kada pčele pašteticu ne uzimaju, čak i tada trebalo bi ju ostaviti unutar košnice kada nema unosa meda koji ćemo vrcati. Višak paštetica spremimo u hladnu prostoriju gdje će čekati jesensko zimsku primjenu.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme