Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

pauk pcela ilustracija

Pauci love u prirodi svoj plijen na različite načine. Neki traže plijen aktivno dok drugi leži u zasjedi, kamuflirani u cvijeću čekaju da uhvate najrazličitije insekte koji ga posjećuju npr. muhe mušice , pčele i sl.

Pčela je samo jedna lovina između ostalih u nizu ovog člankonošca. Naravno kao i sa nekim drugim „neprijateljima“ pčela nema nužno ratno stanje, već ih često zna koristiti kao svoje saveznike.

Langstroth je tako vjerovao da pauci nisu globalno gledajući štetni za pčelinje zajednice nego da osim nekih malih gubitaka donose samoj zajednici korist. Tako su na primjer pčeli odlični saveznik u borbi tj kontroli voskova moljca koji direktno i indirektno nanosi zajednicama svojom pojavom za razliku od pauka ogromne štete.
 
Dakle pauk ako i jest "neprijatelj" štetočina nije i možemo ga sasvim sigurno svrstati u korisne/poželjne "neprijatelje" pčelinjih zajednica. Torben Schiffer iz Hamburga tako dugo vremena se bavi se najrazličitijim teorijama kako se pomoću lažnog škorpiona (Pseudoscorpions) boriti protiv varoze.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme