Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

patuljasta pčelaPatuljasta pčela (Apis florea F.), porijeklom je iz Indije. Osim svoje male veličine, izloženih gnijezda na otvorenom ove vrste je prilično sličan drugim Apis vrstama. Apis Florea je crvene boje, a trbuh je uvijek crven kod starijih radilica (mlađe radilice svjetlije su boje, kao što je to kod gigantske pčele). Osobina ove vrste je da gradi jednosstruko saće na otvorenom prostoru, obično na nekom stablu. Specifičnost njezinog saća je u tome da ova pčela gradi čelije raznih veličina za: radiličko saće, trutovsko i matičnjake koji imaju oblik žira.

Zajednica patuljastih pčela posjeduje prirodni jak obrandbeni mehanizam, razmnožava se rojenjem. Posebnost ove vrste pčela je da u nestanku paše napušta gnijezdo u potrazi za novom jačom pašom koja zajednici osigurava dovoljne količine hrane.

A. Florea kod odabira staništa tijekom migracija upotrebljava "elitnu strategiju", a sve da bi zaštitila koloniju od određenih ekoloških i bioloških prepreka na koje može naići u divljini. Odabirom bilja s debeljim granjem mjestimice prekrivene gustim krošnjama kako bi se osiguralo da će grana izdržati težinu saća punog meda i pčela.

Nalazišta pčele Apis Florea u iranskim provincijama u blizini Perzijskog zaljeva i do 1.900 m visine ukazuju na širi spektar ekološke prilagodljivosti od onih za koje se do tada smatralo.

patuljasta pčela

 

 

 

 

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme