Siječanj 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Kao što brojni ljubitelji proizvoda u pčelarstvu i znaju nisu svi proizvodi rezultat direktnog rada pčela već i marljivih pčelara. Nadamo se da ste probali mnoge vrste pčelinjih proizvoda okusili njihove specifične karakteristike, uočili razlike u boji okusu i slično. Mnogi vole degustacije pa vam ovdje nudimo malu virtialnu "degustaciju". Smatrate li da dio sadržaja nije dobar ili imate dopunu, neku novu vrstu javite nam na ka email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Matična mliječ

Matična mliječ, (royal yelly, gelee royale) je prirodni stimulator koji sadrži visoku koncentraciju biološki aktivnih tvari, osobito mnogo pantonske kiseline koja daje organizmu vitalnost. Matična mliječ je kremasta, lijepljiva, mliječno bijela, jako kisela supstanca sa malo gorčim ukusom i specifičnim mirisom.

Opširnije:Matična mliječ

Pčelinji otrov

Pčelinji otrov stvar proizvode mlade pčele u prva dva tjedna života. Nakon što ga proizvedu otrov se nalazi na zatku pčele gdje ostaje do kraja njenog životnog ciklusa ili do situacije kad se pčela mora braniti pa ga preko žalca ispušta na neprijatelja. U  vrećici -spremniku otrova se nalazi oko 0,3 do 0,5mg pčelinjeg otrova vrlo složenog kemijskog sastava.

Opširnije:Pčelinji otrov

Med

U prirodi postoje dva izvora slatkih sokova iz kojih pčele proizvode med : nektar i mediljka (medena rosa). Nektar je slatki sok koji izlučuje medonosno bilje iz posebnih žlijezda - nektarija.

Opširnije:Med

Pčelinji vosak

Pčelinji vosak je proizvod kojeg pčele stvaraju u svom tijelu, pomoču voskovih žlijezda. Radilice ga žvakanjem oblikuju i njime grade saće, koje grade jedno do drugog. Ako se kojim slučajem raspored saća poremeti ili poruši na tom mjestu pčele odmah počinju graditi novo.

Opširnije:Pčelinji vosak

Mumio

Mumio je med, vosak, matična mliječ i propolis koji su pod utjecajem vremena fosilizirani i postali tvar koju danas nazivaju mumio. Porijeklo mu je Sibir ali ga se nalazi i u drugim krajevima uglavnom na visinama iznad 1500 metara nadmorske visine.

Opširnije:Mumio

Propolis

Propolis je smolasta supstanca koju pojedine pčele radilice sakupljaju sa pupoljaka i kore drveća, kao i drugih biljaka. Tim se poslom u pčelinjoj zajednici bavi samo mali broj pčela koje imaju u košnici tu odgovornu i zahtjevnu zadaću.

Opširnije:Propolis

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme