Studeni 19, 2017

The Best bookmaker bet365 Bonus

paprenjaciMed i slastice s medom tradicionalno su predstavljale u svim narodima simbol besmrtnosti, ponovnog rođenja, plodnosti i opće snage. Umijeće pripreme paprenjaka u narodima se stotinama godina prenosilo prvo usmenom potom i  pismenom predajom.

Starogrojski paprenjok uveden je u Listu zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske, a mi vam prenosimo jedan od popularnih i jednostavnih starih narodnih recepata za paprenjak.

Sastojci:

  • 1 šalica badema
  • 100 grama maslaca
  • 5 žlica smeđeg konzumnog šećera
  • 1/2 šalice meda
  • 1 žličica svjeđeg soka đumbira
  • 1 žličica kardamom
  • 1 žličica mljevenog klinčića
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 1/2 šalice brašna
  • 1/2 žličice sode bikarbone

Priprema:

Nasjeckajte bademe. Umješajte otopljeni maslac, šećer i med. Dodajte uz mješanje nasjeckane bademe i začine. Umješajte brašno i prašak za pecivo da dobijete kompaktnu smjesu - tijesto. Dobiveno kompaktno tijesto razvaljajte i namotajte pomoću papira za pećenje (da se ne sljepi) u rolu te stavite u hladnjak kako bi se ohladilo. Ne vadite ga sve dok nije potpuno hladno.

Zagrijte pećnicu na 200° C.

Izvadite, odmotajte  i narežite na tanke kriške koje naslažite na pleh s papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200° C 10-15 minuta.

 

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme