Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Med nije samo ukusan premaz na kruhu, med je nešto više i uvijek se u svim narodima i vjerama koristio u najrazličitijim mogućim situacijama. Med je ljudima bio dostupan gotovo pa oduvjek, kao takvog su ga koristili između ostalog i za lječenje otvorenih rana, čireva i ostalih oboljenja kože. Pojavom se moderne medicine upotreba meda u lječenju smanjivala kako je medicina i primjena farmaceutskih sredstava napredovala. Danas se med ponovno vrača sve više kao dopuna suvremenoj medicini i tamo gdje ona nema željenih učinaka. Treba znati da med nije lijek, niti su pčelari lječnici, iako su brojna svjedočanstva o pozitivnim učincima meda u narodnoj medicini na razna oboljenja pa tako i ona kožna. Svakako treba posebno kod ozbiljnijih problema primjenu meda u lječenju raditi u dogovoru s obiteljskim lječnikom ili specijalistom za određeno područje.

medMed i otvorene rane:

Mnogi se pitaju kakvo točno djelovanje med ima na ranu? Med se kao takav koristio i u vrijeme 2. svjetskog rata za što učinkovitije lječenje otvorenih rana. Med je naime namirnica - slatka tvar u kojoj bakterije ne mogu preživjeti, a mazanjem meda na samu ranu pojačava se protok krvi i limfe pa se na taj način stvaraju bolji uvjeti za stanice na mjestu rane.

U jednoj studiji kod 59 slučajeva s ranama i čirevima koji konvencionalnim lječenjem nisu pokazali rezultate pune dvije godine lječenje medom pokazalo je pomak već nakon sedam dana. U drugoj su se pak pacijenti koji su dobivali med  oporavljali brže nego oni koji su primali klasične kirurške zahvate i antibiotike.

Za lječenje otvorenih rana i čireva med se pomješa s ribljim uljem u omjeru 25% ribljeg ulja i 75% meda. Nanosi se na sterilnu očišćenu ranu te zavija gazom.

Med i otekline:

 Oblog od meda pomješanog s brašnom stara je narodna receptura za otekline.

Med i žuljevi:

U slučajevima masne / premasne kože se dva decilitra tople vode promješa sa jušnom žlicom meda i suhim cvijetom nevena. Kožu prema narodnoj medicini tretirati 2-3 puta dnevno.

Med i žuljevi:

Sitno naseckan ili samljeven češnjak se pomješa s medom u omjeru 3:1, na primjer 3 žlice mljevena češnjaka i žlica meda, te se nanese na mjesto žulja fiksira flasterom ili gazom te ostaviti da odstoji preko noći.

Upala grla, atletsko stopalo i san:

Med ima i druga ljekovita svojstva i koristi - pomiješajte ga s limunom i toplom vodom da smiri upalu grla i kašalj u tome mu nema ravna, a uz vruće mlijeko s medom san je bolji. Med se kao takav koristi i za atletska stopala i druga gljivična oboljenja.

Med i dermatitis:

Dermatitis nije opasan po život, no vrlo je neugodan kako fizički tako i psihički. Dermatitis uzrokuju spojevi koji izazivaju alergiju i iritacije. Prije tretmana se u cilju detoksikacije tijela pije med otopljen u vodi te treba izbjegavati stres. Dva decilitra tople vode se promješa prema narodnoj medicini sa žlicom listova kadulje i žlicom meda. Tretirati željeno mjesto u vidu obloga 2-3 puta dnevno.

Med i bubuljice:

 Za bubuljice se u narodnoj medicini koristio med pomješan sa žutanjkom i kuhinjskom soli. Omjer mješanja je dvije žlice meda, žlica soli i tri žutanjka, sve se skupa promješa da se dobije kompaktna masa koja se stavlja na bubuljice (i čireve) te se omota čistom gazom.

   

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme