Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Loše vrijeme i zakašnjelo proljeće često nas tjera na dodatna razmišljanja kako razviti pčelinja društva bez značajnog povečanja troškova u proizvodnji. Evo jedan od načina kako to radi poznati iskusan pčelar Mirko Veić iz Mihaljevaca kod Požege:

Za topla vremena kod pregleda pčela treba povaditi krajnje okvire te ovire na kojima još uvjek ima dosta meda, uz uvjet da na njima naravno nema legla. Vrcamo ih lagano jer je med djelomično kristaliziran, tako da pola meda je ostane na samom okvirima koje vrcamo, te popudne prije sumraka te napola izvrcane okvire vraćamo u košnice iz kojih smo ih izvadili kako ne bi izazvali nered na pčelinjaku.

Pčele će u početku snažno reagirati te svoju reakciju podići na "viši nivo". Izvrcani med nakon 3 - 4 dana u omjeru sa vodom 2:1 obogačen stmulansima (forsapin, B vitamin itd.) po 2dl stmulativno prihranjivati. Ako meda ima puno ne treba od jednom izvrcati sve, jer se postiže bolji efekat ponovimo li kasnije isti postupak.

Autor ovoga teksta bavi se ranim razvojem i prodajom pčela više od 30 godina cilj mu je pomoći novim - mladim pčelarima jer teško dolaze do važnih saznanja, a to zaključuje po učestalim upitima za savjetima: kako raditi ovo, kako ono...kada što raditi i slično.

Pčelar:Veić Mirko
Mihaljevci-Požega
06.04 2006.
Auto prihrana pčela - Veić

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme