Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

učvršćivanje nastavakaNastavljače su košnice koje se sastoje od nekoliko djelova poslaganih jedan na drugi. Seljenje ili premještanje radnih nastavljača sa pčelama olakšano je i sigurno ukoliko se sama košnica poveže nekim od dostupnih sredstava za učvršćivanje.

Neke bi trebali kupiti dok duge možemo izraditi i sami te pritom uštedjeti znatna sredstva ovisno o broju samih košnica s kojima pčelarimo. Nekad su se nastavljače vezale žicom, danas bi to bilo preskupo i prekomplicirano.

Selimo li košnicu na veću udaljenost svakako prije selidbe trebamo prije povezivanja djelova provjeriti da pčele imaju dovoljno prostora, ukoliko nemaju dodajemo im jedan nastavak sa već izgrađenim saćem koje će dolaskom na lokaciju brzo popuniti medom.

Jedan od sigurnijih načina povezivanja za potrebe seljenja ili pomicanja košnice je svakako učvršćivanje trakama za zatezanje. Danas one nisu skupe a samo je vezivanje jednostavno, brzo i sigirno. Osim toga trakama za zatezanje vežemo cijelu košnicu neovisno o njenoj visini.

spojka košniceNaravno košnice možete povezati za kraće ili duže seljenje i pomoću spojki. Spojke možete kupiti u trgovini pčelarskom opremom ili ih ako imate malo vještine i volje izraditi sami pa pritom dodatno uštedjeti.

Odlučite li se na kućnu izradu prvo izradite kalup, potom nabavite kvalitetan materijal jer loš vam može zakomplicirati stvari ne bude li spoj između djelova dovoljno čvrst i stabilan.

Prije montaže na nastavcima za njih također napravite šablonu kako bi prilikom premještanja mogli spajati svaki nastavak.

Kućna izrada spojke za nastavljaču prema izrađenoj šabloni

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme