Siječanj 23, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Zamjena pozicija dvije ili više košnica. Praksa koja se kod nas rijetko spominje, ali zna biti itekako učinkovita i može se koristiti gotovo pa tijekom cijele godine. Ako dakle imate više košnica, jedna se bori za opstanak odnosno slabije je napučena pčelama, a vi nemate pojima kako ju pojačati do dolaska paše ne pančarite.

rotacija mjesta košnicamaKada je vani ljep i sunčan dan, poput onih kod prvog ozbiljnijeg proljetnog pregleda ili desetak dana prije bagremove paše, znači kada ih ima i više nego dovoljno za ovakav manevar koji zahtjeva da izletnice izađu u većem broju po nektar.

Svi znamo kako se pčele bude ipak nešto prije Vas pa time dakle i izljeću u potrazi za nektarom. Vi samo tada dolazite ujutro na pčelinjak i zamjenite mjesta dvijema košnicama.Dakle ne samo dio košnica s pčelama odnosno nastavke već kompletne (cijele) košnice.

Kako to rotiramo - premještamo košnice u pčelinjaku?

Predpostavimo kako je košnica 21 slaba kao i na primjer košnica br. 3, dok su košnica 1 i 7 prilično jake. Košnicu u tom slučaju broj 1 stavimo na mjesto košnice broj 21, košnicu broj 3 koja je jaka premještamo na poziciju broj 7 koja je slaba... (vidi skicu) kod te rotacije bitno je da na poziciju gdje se nalazila slaba dolazi jaka to je cijela filozofija.

Naravno to što vam ovdje opisujemo shvatite samo kao nužno zlo koje se dešava, dakle nema pčelara koji iz zime izlazi sa svim košnicama koje su prepune pčela koliko god vas neki u to uvjeravali ili kojem su sve košnice tijekom cijele godine u uzornoj oglednoj "top formi", ovaj vas potez neće spasiti od nepravilnog načina pčelarenja ali vam može pomoži da u glavnu pašu uđete sa koliko toliko ujednačenim košnicama kako bi ju što je više moguće iskoristili.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme