Siječanj 23, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

CROPOLIS vodena tinktura

 

Za one pčelare koji misle raditi propolis tinkturu u vodenoj otopini, objavit ćemo jednostavnu izradu propolisa u vodenoj otopini bez posebnih tehnoloških pomagala.

Za tinkturu vodenog propolisa trebamo:

  • 1 litar meke vode
  • 450grama propolisa
  • 30-35 grama sojinog leticina (dostupno u apotekama u kapsulama)

Postupak izrade vodene tinktura propolisa:

Prvo smrznemo propolis, nakon toga ga sameljemo u što sitnije komadiće tako da dobijemo prah. Kako se propolis ne bi grušao to radimo u manjim dozama i takav samljeveni stavljamo natrag na hladno mjesto da se ne sljepi. Kada sameljemo sav postupno ga umješavamo u vodu. Držimo zatvoreno 30 dana unutar kojih nekoliko puta dnevno sadržaj dobro promućkamo. Kako bi dobili veću disperziju nakon 30 dana u posudu dodajemo prvo 15 grama sojina lecitina i nakon 10 dana još 15 grama. On u smjesi vode i propolisa djeluje kao prirodan emulgator, lecitin potpomaže rastvaranju većeg dijela propolisa u vodi odnosno odvajanju više vrijednih sastojaka. Doduše ta količina nije onolika kao kada radimo sa alkoholnom otopinom ali je zahvaljujući tome što sojin lecitin pojačava rastvaranje sada zadovoljavajuć.

Nakon prvog dodavanja 15 grama sojina lecitina, posudu ponovno hermetički zatvaramo i odlažemo da stoji uz svakodnevno protresanje 2-3 puta samog sadržaja bez otvaranja.

Nakon 10 dana otvaramo posudu dodajemo još 15 grama sojina lecitina pa ponovno hermetički zatvaramo. Slijedi odležavanje sljedećih 20 - 30 dana uz svakodnevno protresanje 2-3 puta.

Nakon toga slijedi postupak kao kod izrade alkoholne tinkture propolisa odležavanja u stanju mirovanja minimalno 10 dana kako bi se stvorio talog. Odvojimo talog i tinkturu propolisa ili pomoću filter papira ili pomoću cijevi za infuziju.

Talog dobiven kod izrade vodene otopine propolisa možemo nakon sušenja koristiti u izradi alkoholne tinkture s time da udio propolisa u recepturi alkoholne otopine propolisa povečavamo za 50%.

Osim što smo dobili kvalitetnu vodenu tinkturu propolisa isti smo dodatno obogatili sa tvari koja je prirodno prisunta u našem tijelu i čini 20-25% suhe supstance mozga, hrana je za živce i izgradnju središnjeg živčanog sustava i prirodni je sastojak baš svih stanica u tijelu. Leticin potiče rad mozga i poboljšava pamćenje. Osim što je esencijalni sastojak moždanog i živčanog tkiva isti se nalazi i u zaštitnoj barijeri površine našeg želuca pa je konzumiranje CROPOLIS - propolisa dodatan plus za ljudski organizam .

Naš zakon nalaže otapanje propolisa u alkoholu? Zakon nalaže i to da suhe tvari propolisa bude unutar tinkture bar 35% ali u apotekama imamo i onog od 10% pa možemo zaključiti da se u Republici Hrvatskoj baš niko (osim nas pčelara) ne pridržava donešenih Zakona i Pravilnika jer je ili glupo pisan ili nelogičan.  Da li je nužno da otapalo bude alkohol (?) ili je cilj dodatno prikupljanje sredstava za ministarstvo financija? Što god da bilo mi smo svoj propolis nazvali CROPOLIS a ne propolis, pa tako ni nismo u sukobu sa zakonom ;)

Etikete za Vaš propolis u vodenoj otopini (ali i ostale proizvode)  možete naručiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na portalu pcelarstvo.hr prenese bez dozvole autora suprotno pravilima i Zakonima RH protiv prekršitelja će biti pokrenut pravni postupak.

Za Pčelarstvo OnLine - pcelarstvo.hr akarlovic

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme