Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

košnica za pčele mora zadvoljavati određene standarde za smještaj, boravak i uzgoj pčela

Svaka košnica u koju ćemo smjestiti pčele mora zadvoljavati određene usvojene standarde za smještaj, boravak i uzgoj pčela tijekom cijele kalendarske godine.

Košnica već odavno iako mnogi to misle nije obična drvena kutija u kojoj pčele rade za pčelara med. Danas se tu već radi o složenim sustavima koji imaju za cilj omogućiti pčelama što bolje uvjete za život, uzgoj mladih pčela i skladištenje hrane za vremena kada u prirodi ne mogu pronaći dovoljno hrane.

Greške odnosno poteškoće kod pogrešnog odabira s kojima se susreću pčelari početnici budući hobisti su uglavnom slične onima s kojima se susreću i pčelari profesionalci. Za razliku od suvremenog uzgoja životinja uzgoj kukaca i/ili insekata je sam po sebi specifičan, prirodni životni vijek je kraći, na malom području živi i radi i po nekoliko desetaka tisuća jedinki koje istovremeno unose, proizvode hranu, uzgajaju mlade i brinu se za samu unutrašnjost nastambe pa je čak i dodatno nadograđuju.

Prije nego dakle krenemo u trgovinu i odaberemo svoju košnicu koju ćemo nastaniti sa pčelama trebamo dobro razmisliti gdje ćemo ju postaviti, pripremiti teren, dogovoriti nabavku pčela i slično. To su koraci koji prethode kupnji i koji će vam za buduće držanje pčela bilo kao hobi bilo profesionalno biti bitni. Košnice treba staviti u mirnijem dijelu terena koji posjedujemo, okrenute na način da ujutro pčele što ranije dobiju prve zrake jutarnjeg sunca, jer pčele "ne vole" ljenčariti i da im ispred/pored košnica netko stalno prolazi te da ih se previše uznemirava u njihovom važnom radu.

Važno je da košnice osim jutarnjeg sunca dobiju i dnevnu dozu hlada, jer sunčeve zrake uperene u njih stvaraju drugačiju mikroklimu nego im je potrebna. Treba postojati i određen prostor za nesmetano uzljetanje i sljetanje pčela i isti treba biti takav da kod svakodnevnih aktivnosti neće biti smetnja i opterećenje samim prolaznicima.

Košnice se kupuju i odabiru prije svega za pčele zatim za pčelare i njihove sposobnosti, prostor, veličinu i vrstu budućeg pčelinjaka i slično. Pčele ne vole preveliku nastambu koja nije kompletno pod njihovim nadzorom, u takvim se nastambama često ne osjećaju previše ugodno jer za obranu od pljačkaša i neprijatelja trebaju veći broj stražara i kućnih pčela koje bi ju održavalei čistile. No iako na tržištu pčelarske opreme ima košnica koje je moguće smanjivati i proširivati one nisu uvijek "najsretnije" rješenje nebitno radi li se o kupnji za hobi-vikend potrebe gdje bi se pčele držale u sklopu vikend kuće ili za potrebe sve prisutnijeg u svijetu gradskog hobi pčelarstva. Na forumu pčelarske tematike dostupnom klikom ovdje uvijek se može dobiti od pčelara pokoji koristan savjet vezan uz samu kupnju, držanje i smještaj košnica ili možda uzgoj ili nabavku samih pčela.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme