Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

dubineTo su jednostavno košnice za pčelarenje na prirodan način, jer ni jedan poznati oblik pčelarstva nije pčelama prirodan koliko je to kad pčele pčelar drži u ovakvoj "košnici". Same su košnice poput pletara sa nepokretnim prirodnim valovitim međusobno povezanim  i instiktivno građenim saćem, a sama je mikroklima unutar debla pčelama jednostavno najsličnija onoj koju imaju u prirodi.
 
Nekad su ljudi da bi dobili med iz takvih košnica pčelinje zajednice morali prvo ugušiti dimom. Danas kad se o pčelama i pčelarstvu zna mnogo više to više nije potrebno što pčelare svrstava u humanije osobe po pitanju suradnje s prirodom.
 
Danas postoje i dubine sa pokretnim saćem ili se kombiniraju sa nekom od "modernijih" košnica kod kojih lako i jednostavno možemo mijenjati okvire. Doduše čim se počinje sa stavljanjem okvira u ovoj vrsti košnica prirodni osnovni ambijent pčelama nestaje. Kod takvih kombinacija sama osnovna dubina služi kao plodišni dio. Prema uzoru na dubine često kod pčelara nailazimo na košnice iz jednog ili više drvenih trupaca, večih ili manjih, ali svakako pravih umjetničkih dijala najrazličitijih oblika, boja, veličina i upotrebljivosti.
 
Dubine su kao košnice trajne i po nekoliko generacija uz minimalno održavanje. Rojevi iz dubina pčelarima svakako donose tijekom sezone brojna i  vrlo kvalitetna pčelinja društva pa ih ako ništa drugo iz nostalgičnih razloga ne treba zaboraviti.
 
Saće pčele grade usporedio prema svom vlastitom nahođenju, Stanice saća su nejednake ovisno o tome da li će se iz njih izljeći radilice, matica ili trutovi. Donekle fleksibilna struktura gradnje koju pčele rade u ovakvim staništima je izuzetno krhka, ponekad i tanka, što uz nepristupačnost samo dodatno otežava eventualno vađenje meda ili bilo kakvu kontrolu.
 
S druge strane kod ovih košnica sa okvirima, sami okviri ubačeni u ovu košnicu olakšavaju pčelaru pregled i manipulaciju pa i vrcanje meda, ali i diktiraju pčelema koju veličinu stanica će raditi dok bez samog okvira to nije slučaj bez obzira stavljamo li satnu osnovu na okvir ili ne. Sam okvir pčelama onemogućava prenošenje prirodnih vibracija između saća koje se u tom slučaju zadržavaju unutar svakog pojedinog okvira dok to u prirodi nije slučaj. Te su vibracije pčelama u prirodi itekako bitne te su na njih navikle kao pčelar na okvire.
 
Svaki pčelar bez poteškoća može u svom pčelinjaku imati barem "pokaznu" dubinu  - deblo s košnicama, koja kupcima pčelinjih proizvoda prilokom eventualne posjete pčelinjaku sigurno predstavlja pravu atrakciju i vrača ih na trenutak nekoliko stoljeća unazad kada je dubina bila ne samo prirodno stanište već i najčešča i jedina nastamba pčela medarica.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme