Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

pletaraPletara je jedna od starijih oblika košnica. To je košnica koja ima saće kojem ne možemo mijenjati mijesto unutar košnice po želji. Vađenje meda iz takve košnice je teško i više se uglavnom ne prakticira.
 
Danas se upotrebljava više iz nostalgičnih razloga, zbog hvatanja ili proizvodnje rojeva i proizvodnju pčelinjeg voska. Odlike pletare su i da u njima za razliku od "modernijih" košnica koje su preuzele njezino mjesto mali broj pčela može vrlo uspješno preživjeti zimsko razdoblje. Proljetni razvoj pčela unutar pletare je buran i vrlo brzo zbog pomanjkanja prostora iz pletare moguće je dobiti prvi roj pčela.
 
Kako je pletara rađena od potpuno prirodnog materijala pčele se u njoj vrlo ugodno osjećaju i brzo napreduju. Pletara bi svakako trebala biti prisutna u svakom pčelinjaku ako ništa drugo toliko da je ne zaboravimo. Nažalost u današnje se "moderno vrijeme" premali broj ljudi bavi proizvodnjom ove stare vrste košnica iako ona u kombinaciji sa nastavljačama može predstavljati odličan izvor legla za pravljenje novih pčelinjih zajednica.
 
Kombiniranjem košnica koje se otvaraju odozgora i pletare riješen je problem kontrole i zamjene matica što u radu sa samom pletarom nije bilo moguće. Pletara se kod pčelara koji je upotrebljavaju osim kod proizvodnje pomoćnih društava, pokazala u povjesti kao odličan izvor pčelinjeg voska. Kombiniranjem pletare i nastavljača (LR,DB...) olakšavamo rad oko izmjena matica a vađenjem okvira s leglom uspješno pojačavamo neka eventualno slabija društva.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme