Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

RAAD košnica - ilustracijaRaad košnicu je prema vlastitoj ideji osmislio i konstruirao holandski pčelar inovator gospodin Chr. H. J. Raad. Svoju je inovaciju objavio 1896. godine, gdje je između ostalog i pisao o pčelarstvu općenito, u časopisu „De levende natuur“.

Sama se košnica sastoji od dasaka debljine 1 centimetar koje čine dvostruku stijenku. Nastavci su unutrašnjih dimenzija 375mm  x  375mm u koji stane 10 okvira. Kvatratni oblik nastavka omogućuje nesmetanu rotaciju u svim smjerovima pa u položaj koji omogućuje i križanje samih okvira dvaju ili više nastavaka. Visina jednog nastavaka prema ideji gospodina Chr. H. J. Raada iznosi 220 milimetara kolika je vanjska mjera daske dok je unutarnja umanjena na svim stranama za "falc" na koji sjedaju sami okviri. Prazan prostor koji ostane na unutarnjem falcu ovsno kako će se okviri slagati, odnosno poredati u nastavku, ljevo-desno ili naprijed-iza koji nije ispunjen okvirima, popunjava se letvicom visine kao kod satonoše samih okvira.

Kako je nastavak te košnice kvadratnog oblika osim rotacije nastavaka unutar te su košnice moguće i rotacije okvira koje dakle možemo postaviti kao kod LR košnice ali i u smjeru ljevo-desno.

Duple stjenke koje su sastavljene od dasaka debljine 1 centimetar razmaknute su međusobno prostorom širokim 30 milimetara koji se popunjava zbog dodatne izolacije idejno slamom ali moguće je danas u 21 stoljeću, odluči li se tko na samostalnu izradu ove praktične košnice staviti i druge materijale poput stiropora i slično.

Sama originalna podnica na RAAD košnici nema bočnih, prednjih ni zadnjih stranica nego je poput obične daske gdje nastavak plodišta "sjeda" direktno na nju dok se leto nalazi (urezano je) direktno na plodištu. Tijekom godina sama košnica je od početne ideje doživjela niz izmjena pa je tako ona koju je inovator opisao 1896. godine malo različitija od onih objavljenih kasnijih tekstova. (imkerpedia.nl)

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme