Siječanj 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Ekološki pčelinjak

Nacionalni znak ekološkog proizvoda je dozvoljeno koristiti pri označavanju, reklamiranju i prezentiranju isključivo ekoloških proizvoda, a njegov sadržaj, veličina i izgled propisani su Pravilnikom o Ekološkoj proizvodnji.

Opširnije:Ekološki pčelinjak

Seleći pčelinjak

Seleći pčelinjak jest pčelinjak koji pčelar u sezoni cvatnje medonosnog bilja seli s paše na pašu. Nekad, danas rijetko gotovo nikad, košnice su se selile i željeznicom. Većina pčelara koji danas sele košnice, kupe kamion ili prikolicu i uz male preinake, takovo vozilo spremno je za prijevoz košnica do odabranog odredišta. Druga mogućnost je kupnja auto prikolice ili samogradnja iste .

Opširnije:Seleći pčelinjak

Stacionirani pčelinjak

Stacionarni pčelinjak prema zakonu Republike Hrvatske jest pčelinjak na kojem pčelinje zajednice borave tijekom cijele godine. Prednosti stacionarnog pčelarstva naspram selećeg su: manji troškovi u samoj proizvodnji, manja mogućnost pogibelji pčelinjih društava, manja mogućnost zaraze pčela koje dolaze u kontakt s drugim doseljenim pčelama na istu pašu, pčele se manje uznemiruju te se time brže razvijaju i jačaju svoja drušva.

Opširnije:Stacionirani pčelinjak

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme