Siječanj 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

gubici pcela USA 2006-2015

Nova saznanja na koja upozoravamo godinama, a koja se odnose na gubitke pčela i ostalih oprašivača. U zadnjih nekoliko godina mnogo se piše smanjenju broja pčela u svijetu.

Nova saznanja na koja upozoravamo godinama, a koja se odnose na gubitke pčela i ostalih oprašivača. U zadnjih nekoliko godina mnogo se piše smanjenju broja pčela u svijetu. Unutar godinu dana dvije od pet košnica umre, no iznenađuje činjenica da je trend gubitaka sa "uobičajenih" zimskih mjeseci prešao na ljetne. Naime prema anketama sve više  zajednica umire ili nestaje upravo u vrijeme medonosnih pčelinjih paša što neki povezuju pretjeranom upotrebom pesticida i neonikotida ali i GMO usjeva.

Predstavnici firme Bayer, koje pčelari smatraju jednim od najodgovornijih za trovanje okoliša i odumiranje pčela u Europi komentirali su kako to "nije neobično"(?). Ono što svima nama nije neobično za tvrtku koja raste zahvaljujući dobiti od prodaje kemikalija koje ubijaju pčele i ljude je takav njihov već uobičajen komentar.

Po prvi puta u povijesti dešava se da ljetni gubici u SAD-u dostižu i ponegdje nadmašuju one zimske!

"Ono što vidimo s ovim problemom kod pčela ali i ostalih oprašivača koji su osnov za proizvodnju hrane kakvu poznajemo je glasan i jasan signal da postoji nešto vrlo loše što se dešava kod poljoprivrednih ekosustava", tvrdi Keith Delaplane sa Sveučilišta u Georgiji.

"Tradicionalno se razmišlja kako su zimski gubici važan pokazatelj zdravlja zajednica, jer preživljavanje pčela u hladnim zimskim mjesecima je ključni test za bilo koju pčelinju koloniju", pojašnjava Dennis van Engelsdorp, dr.sc., docent entomologije na Sveučilištu Maryland i direktor projekta za "Bee Informed Partnership". "No sada znamo kako ljetni gubici iznenadno rastu. Posebno se to odnosi na komercijalne pčelare, koji sada na području SAD-a gube više kolonije u ljetnim mjesecima u odnosu na zimu. Prije mnogo godina, to je bilo nezamislivo".

Kompletna analiza podataka ankete će biti objavljeni kasnije ove godine. Sažetak za analizu je na http://beeinformed.org/results-categories/winter-loss-2014-2015/ .

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme