Rujan 21, 2017

The Best bookmaker bet365 Bonus

Odlaskom turista sezona berbe za "šarlatane od meda" završava, sele se na druge lokacije glumeći pčele ili u najmanju ruku pčelare.

Počinje zimsko "medovaranje"!

Zimski su mjeseci iz nekog razloga tradicionalno "jači" po potrošnji pčelinjih proizvoda pa tako i meda. Znate li tko točno proizvodi med i kako? Šetajući pčelarskim sajmovima ili specijaliziranim pčelarskim trgovinama, male oglasnike da i ne spominjemo, možemo zaključiti kako ni med nije više ono što je bio. Gotovo se svakog dana susretnemo sa nekom novom vrstom "meda", znanstvenicima je jasno da se tu ne radi o medu već o najčešće protuzakonitom marketingu i protuzakonitoj prodaji slatkastih proizvoda koji djelomično proizvedu pčelari a ponekad u suradnji sa pčelama te koji bezobrazno nose na etiketi naziv MED.

MOŽEMO LI UZ ŠEĆER ŽIVJETI ZDRAVIJE?

Inovacije prepisane s interneta!

Izum i inovacija ponekad ima drugačije značenje od onog kako je definirano! "To je naš izum", kažu sestre za jedan hrvatski portal koje su na održanom Hand made sajmu navodno napravile pravu "senzaciju" s medom s okusom mente te cikle (?). Ljudi koji znaju kako se proizvodi med za tako nešto ne bi dali ni "pišljiva groša" kamoli da iz toga rade senzaciju štoviše uhvatili bi mobitel i prijavili ih za prijevaru. No istina nemaju kome jer se inspektorat u obliku u kojem je funkcionirao raspao na kojekakve "inspektorate" ljudima običnim prevarenim "sitnozubim smrtnicima" uglavnom nedostupne.

Uz navodnu znanstveno nedokazanu ljekovitost i najčešće znanstveno dokazanu štetnost meda proizvedenih na čudan način stvarno je čudo kako ljudi uopće umiru od bilo čega. Za očekivati bi bilo da nakon konzumacije na primjer meda od maslačka po jednoj od receptura preuzetoj sa coolinarika.com žive bar 149,5 godina.

Što je dakle med?

Prema Pravilniku o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda med je sladak, gust, viskozni, tekući ili kristaliziran proizvod što ga medonosne pčele proizvode od nektara cvjetova medonosnih biljaka ili od medne rose, koje pčele skupljaju, dodaju mu vlastite specifične tvari i odlažu u stanice saća da tamo sazrije. Dvostruko je podrijetlo meda kao namirnice: biljno i životinjsko, a prema samom podrijetlu djelimo ga na nektarni ili cvjetni med koji potječe od naktara medonosnih biljaka različitih vrsta i medljikovac koji dolazi uglavnom od medne rose koja je izlučevina insekata koji skupljaju sokove sa živih dijelova biljaka iliizlučevina živih dijelova biljaka.


Med maslačkaMoguće vas neki šarlatani uvjeravaju da to nije tako, vjerujte to je to vrlo jednostavno jer: takav i samo takav med je med i on kako je utvrđeno ima svojstva koja ga čine nezaobilaznim dijelom zdrave prehrane kroz tisuće godina. Ljekovitost neke vrste meda ne ovisi o tome da li mu je ili ne dodan nekakav mirisni ekstrakt već isključivo o kvaliteti meda i o vrsti biljke koju su pčele posjećivale u potrazi za nektarom.

Hrvatska je kao što je poznata prirodno očuvana i vrlo bogata medonosnim biljnim vrstama poput na primjer bagrema, kadulje, lipe, lavande kestena, livade, amorfe, suncokreta, ružmarina...a u novije vrijeme po oglasnicima se susrećemo i sa nekim za ovo podneblje nespecifičnim i egzotičnim vrstama najčešće sumnjiva porijekla i proizvodnje.

Med je vrlo složena smjesa sa više od sedamdesetak različitih komponenata koje su rezultat biljne vrste i pčelinje proizvodnje. Fruktoza i glukoza su u medu nazzastupljenije, a industrijska proizvodnja usprkos svom napretku jednostavno nije moguća jer cijeli ključ te tajne proizvodnje pčela.

Kako je onda moguće da djelatnicima inspektorata nije ako ništa drugo ni najmanje sumnjivo kada naiđu na staklenku na kojoj piše med od cikle? Da li su baš toliko needucirani da to prolazi danas u 21. stoljeću? Moguće ne znaju pravu definiciju meda, moguće, ali ako takav med ima eko certifikat na primjer nekog od "uglednijih" pčelara ne zapitaju li se onda pod kakvim je kriterijima nastao eko med cikle (?) ili maslačka (?) da druge sve brojnije i brojnije egzotik vrste ni ne spomenemo.

Tko stoji iza eko certifikata vidjeli smo u aferi "Eko Sever" gdje se čak usudilo prijetiti (nije prvi puta) novinarima koji su kako su napisali otkrili aferu sa preprodajom "običnog voća i povrća", a koje je nekim čudom Gospodnjim navodno preko noći dobivalo eko certifikat.

Ministarstvo koje bi po rirodi stvari moralo isti sekund krenuti i provjeru udružilo se sa proizvođačem u mišljenju da se vjerojatno radi samo o teoriji zavjere. Isto hvali svoj sustav nadzora, tvrdi da je među boljima u Europi (?), možda i je no kako je moguće da smo mi sa 100%-tnom točnošću utvrđenom nakon laboratorijskih analiza provedenih u certificiranim laboratorijima odokativno pogađali falsifikate a njima je falsifikat serviran gotovo pa na stolu i nisu ga prepoznali ili možda nisu mjeli/htjeli? Moguće se zbog toga učinkovit sustav drugi dan nakon promjene vlasti promjenio u "zatvoren" i nedostupan i da pritom rezultate prijave koju smo podnjeli prije te izmjene NIKAD nismo primili iako je je to obveza tih istih zaposlenika koje plačamo?

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme