Siječanj 24, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

NAJVEĆE afere iz doba Ive Sanadera i HDZ-ove vlasti bile su vezena uz sektor javne nabave. No, tek sada, četiri godine kasnije, po prvi puta u Hrvatskoj postoji servis koji objedinjuje sve informacije vezane za provedbu postupaka javne nabave. Pretraga po naručiteljima, ponuditeljima, vrstama javnih ugovora koja je omogućena s novim alataom ključna je za objektivno nadgledanje javne nabave piše index.hr.

Primjera bi se tako iz mogućih koruptivnih malverzacija moglo naći jako puno, jedan je na primjer sumnjiv iza zatvorenih vrata dogovor predstavnika firme Bayer i HPS-a da li je ili ne bio uključen bivši ministar s rukom u medu takozvani "svjedok pokajnik" Ministar Petar Čobanković, koji je istražiteljima USKOK-a priznao je suučesništvo u slučaju Fiolić, ostaje otvoreno no teško za povjerovati da nije znao ili igrao ulogu u zaobilaženju procesa uobičajenih u svijetu "čistih računa" preko pčelarskog saveza.

Podsjetimo se: Martin Kranjec sudionik i inicijator ove protuzakonite izravne pogodbe opravdava istu riječima: "Lijek je nabavljen reči ču hat hok, ili čemo reči možda smo čak prešli granicu onoga dijela gdje je lijek več trebao biti u košnici. I naravno da u takvim okolnostima kada vi pregovarate i ne znate prije 10 dana, mi nismo znali da li će biti ili neće biti potpore i u takvim okolnostima samo raspisivanje natječaja sam ministar je rekao da to nema smisla".

Dakako da je ta izjava čista sprdačina i spin jer su se dogovori o nabavci obavljali punih godinu dana prije. Dobro uhodanim koruptivnim sistemom puštanjem "dima" zadnjih 5 minuta tako je HPS opravdavao sve nedemokratske poteze u kojima je sudjelovao na ovaj ili onaj način uključujući i "privremena" zaposlenja kojekakvih djelatnika bez natječaja odnosno odokativno - sistemom poznatim pod nazivom "naša stvar" ili  za one koji ne znaju za našu stvar bolji opis ... "Cosa Nostra".

Osim prema dopisu koji nam je na naš upit dostavila Agencija za zaštitu podataka PROTUZAKONITO pokrenutog i provedenog prikupljanja podataka za potrebe "evidencije pčelinjaka", koji je nekim čudom nebeskim završio unutar javne baze unutar Katastra pčelinjih paša (i ko zna još gdje sve) koji je priča za sebe glede kršenja Zakona od strane Hrvatskog pčelarskog saveza.

Pristup informacijama do kojih smo ionako na ovaj ili onaj način dolazili, pčelarima su osim nadležog Ministarstva svojim članicama uskračivali i kojekakvi samoprozvani krovni saveezi pčelarskih udruga.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme