Siječanj 23, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Wikileaksovi dokumenti izlaze svakodnevno sa novim podacima. Zahvaljujući novim objavljenim koji su procurili u javnost može se malo jasnije razjasniti kako su počele i kako nestaju pčelinje zajednice. Nedavno objavljeni memorandum o web stranici Wiileaksa pokazuje kako Agencija za zaštitu okoliša (EPA) u Sjedinjenim Državama nije u obzir uzela sve činjenice svojih znanstvenika vezane uz registraciju neonikotinoida. Zbog toga je firma Bayer počela sa marketinškim kampanjama vrlo toksičnih pesticida koji su štetni za čitav niz živih bića, posebno za pčele.

Bayer kao korporacija zaradila je 262 milijuna dolara dolara prošle godine u prodaji svog smrtonosnog otrova clothianidin. U Sjedinjenim Američkim Državama, opasan pesticid koristi na raznim kemijski uzgojenim usjevima uključujući i kukuruz, pamuk ... iako je jako otrovan i zabranjen u mnogim drugim zemljama.

Clothianidin i CCD

wikileaksClothianidin je naširoko koristi za kukuruz, koji je najveća američka kultura, od 2003. Dobavljači su prodavali sjeme tretirano kako sa njim tako i sa cijelim nizom pesticida koji su kroz sustav biljaka dolazili do nektarai peluda. Kako se CCD javio nakon početka službene primjene ovih sjemena tretiranih Bayerovim pesticidima vjerojatno postoji velika povezanost spomenute firme i njihovih proizvoda sa CCD-om.

Dopis EPA-e koji je "procurio" u javnost  jasno objašnjava kako Bayerov pesticid-otrov nije samo smrtonosn za pčele i insekate, već i za: "... Poza akutni i kronični rizik za slatkovodne životinje i bezkralježnjake." Osim što se pojašnjava kako ubijanja bezkralježnjaka i malih ptica  u sjemenu i bilju prisutan otrov clothianidin također proizvodi akutni i kronični rizik za pčelinje populacije jer:

"Clothianidin je glavna opasnost i rizik kod insekata između ostalih i medonosnih pčela. Clothianidin je neonikotinoid insekticid uz akutnu toksičnost studije pokazuju da je za medonosne pčele clothianidin je visoko toksičan u svakom kontaktu. Iako EFED ne obavljuje izvješće na temelju procjene rizika, informacije iz standardnih testova i terenska istraživanja, kao i incidentna izvješća koja direktno uključuju druge neonikotinoide insekticide (npr., imidakloprid) sugeriraju potencijal za dugoročan toksični rizik za medonosnu pčelu i druge prirodi korisne kukce. Incident u Njemačkoj, državi sjedištu Bayera već opisane toksičnosti clothianidina na pčele kada je dozvoljeno da se sjeme tretira za vrijeme sadnje. "

Firma Bayer "Nacistički ratni profiter"

Ter Meer

Bayer kao firma bahati se kao i nekad, a danas uživa u "ozakonjenim" plodovima nacističkih zločina! Bayer kao korporacija ima vrlo ružnu povijest nacističkih ratnih profitera, podupirača mučenja, pa se navodi da izdajničko ponašanje vezanim uz smrtonosne kemijske učinke niti ne predstavljaju preveliko iznenađenje.

Bayer je bio jedina tvrtka u Njemačkoj uključena u nacističke logore smrti, tvrtka ne samo da je sponzorirala okrutne i strašne "eksperimenate" nacista Dr.Josef Mengele, već i 1956. osuđen ratni zločinac Fritz ter Meer (njemački kemičar i nacistički ratni zločinac) postaje predsjednik tvrtke. Isti je u Nürnbergu osuđen na sedam godina zatvora zbog zbog pljačke i porobljavanja (Auschwitz III Monowitz) te njegove uloge u mučenju i eksperimentiranju na tisućama ljudskih zatvorenika u nacističkim logorima smrti. Na pitanje da li je on smatrao lijekove i medicinske zločine u Auschwitzu opravdanim,  Meer je hladno odgovorio kako je to sasvim nevažno jer: "Oni su bili samo zatvorenici pa im nije nanešeno preveliko zlo jer bi ionako bili ubijeni".

Ratni nacistički zločinac Fritz ter Meer koji je dobio samo sedam godina zatvora koji mu se prekida zbog "dobrog vladanja" očito zna "posao"  i to ne samo kemijski, jer igra u kasnijim godinama veliku ulogu u brojnim kompanijama poput: Theodor Goldschmidt AG, Commerzbank AG, Udruženja banaka, Duewag, VIAG i Union Bank AG, SR Njemačka.

Koji je razlog odobrenja upotrebe otrova?

Zašto EPA odobrava upotrebu ovog otrova? Clothianidin već zabranjen i u zemlji sjedištu Bayera Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Sloveniji jer je prepoznat kao vrlo opasan otrov. Zašto je Agencija za zaštitu okoliša u SAD-u dopustila i još uvjek dopušta te razorne kemijske pesticide? EPA je navodno zadužena za zaštitu okoliša, ali to sve drže novcem povezane agro-poslovne i kemijske korporacije. Ovaj put svoje bezobzirne i neodgovorne odluke koje su donjeli potencijalno mogu uništiti cijeli naš prehrandbeni sustav svjesno dozvoljavajući besmislen pokolj našeg planeta i najvitalnijeg oprašivača, pčele.

Bayerovi proizvodi Movento i Ultor  u SAD-u zabranjeni

Koliko su daleko išli u Bayeru sa prodajom otrova nazvanih lijek i slično govori i podatak da se svakodnevno pojavljuju i javljaju nove države u kojima im se brani prodaja određenog proizvoda spomenute firme. Prema nalogu saveznog suda u New Yorku izdanog u prosincu prošle godine, poništava se EPA odobrenje upotrebe pesticida spirotetramat (proizvođač Bayer CropScience trgovačkih naziva Movento i Ultor) i određuje agenciji da kemikalije zbrine u skladu sa zakonom. Nalog je stupio na snagu 15. siječnja 2010, i prodaja je od tog dana ilegalna u Sjedinjenim Američkim Državama. Dokument suda kojom stupa zabrana Bayerovih proizvoda: klikni za pregled u PDF-u

bayer

Jedan od Bayerovih lijekova iz 1901. godine: učinkovita doza koja olakšava kašalj za samo 4,85 USD

A HPS širom otvara vrata Bayeru u Hrvatskoj?

Martin Kranjec

 

Hrvatski pčelarski savez vjerujemo i iskreno se nadamo u svojim pregovorima sa predstavnikom firme Bayer oko "zdravstvene zaštite pčela" nije bio vođen miljunima dolara  koji "lepršaju okolo" već stvarnim činjenicama i svima dostupnim podacima. Kako radi spomenuta firma i na koji se način u svijetu povezuje sa pčelama i ogromnim gubicima gdje god se ta firma pojavi iskreno se nadamo da će svoje "eksperimente na zdravlju pčela vršiti negdje dalekooooo.  Može li se o "zdravstvenoj zaštiti pčela" brinuti Bayer?

Kako bi se firma Bayer u koruptivnoj Hrvatskoj brinula o zdravstvenoj zaštiti medonosnih pčela? Insekticidima ili pesticidima? Konc logorima za pčele i eko pčelare?

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme