Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Tko kontrolira hranu kontrolira ljude, MARŠ PROTIV MOSANTA u Osijeku i Zagrebu 21. svibnja u podne dio je svjetskog otpora protiv najvećih uništivača i trovača prirode. Za soju se na primjer vrlo dugo smatralo kako je biljka neovisna od oprašivača šo je pogrešno i za razliku od samooprašivanja prednosti oprašivanja preko oprašivača kao i u drugim poljokulturama osim o prisutnosti oprašivača mogu ovisiti i o sorti. Znate li kako je GMO soja prošle godine, izrasla na području Bjelovarsko bilogorske županije u zemlji nulte nolerancije na GMO? Ne? Zašto ne?

KAD SE MALE PČELE SLOŽE SVE SE MOŽE

Međunarodni marš protiv Monsanta marš je protiv njegovog načina poslovanja i sve većeg utjecaja korporacija recite ne mosantuna demokratske društvene procese. Vodeće svjetske korporacije, njih svega do desetak koje danas vladaju namjeravaju nakon porobljavanja poljoprivrednih proizvođača SAD-a  preuzeti potpunu kontrolu nad cjelokupnim svjetskim prehrambenim lancem.  Monsanto, DuPont i Syngenta i ostali veći ili manji trovači korisnih oprašivača i planeta Zemlja ODLUČILI SU da poljoprivrednici smiju prodavati samo službeno dopušteno sjeme nikako svoje autohtono koje je otporno na prilike u lokalnim sredinama jer lokalno sjeme ne ovisi o njihovim pesticidima koji su im, a ne sjeme, stvaran i najveći izvor zarade.

Bez obzira na potvrđenu i dokazanu štetnost GMO-a koju su medijski neuspješno ušutkavali prijetnjama i tužbama Barack Obama nedavno je potpisao zakon kojeg su odmah prozvali zakonom o zaštiti Monsanta. Ništa čudno i ništa novo, naime korporacije poput Monsanta, DuPonta i Syngenta uglavnom vrlo izdašno financiraju sve, ali sve, političke grupacije pa su isti jednostavno potpisom nakon što dođu na vlast prisiljeni otplatiti svoj "dug".

Novi Zeland, je pod utjecajem velikih kompanija donio bizarnu odluku kojom se zabranjuje uzgoj hrane u vrtovima i svaka njena dalja distribucija uključujući i sjemenje. Dakle želite li prodati ili samo možda nekom pokloniti svoje vlastito sjeme bez posebnog odobrenja korumpiranih političara, koje btw najvjerojatnije nećete dobiti, kršite Zakon. Monsanto, DuPont i Syngenta i slični ugledni trovači oprašivača i trovatelji biljnih vrsti bez obzira na njihovu jestivost ta odobrenja s druge strane dobiju bez ikakva problema jer su VELIKI i "PROVJERENI" - manipulatori.

Zahvaljujući dakle uredbi Europske komisije, koja će s obzirom da smo postali dio poljoprivrednog Europskog robovlasničkog sustava, vrijediti i u Hrvatskoj sve brižno čuvane autohtone sorte koje su se dosad nekim čudom održale i ostale na policama trgovina ili štandovima tržnica mogle bi jednostavno nestati jer će ih zamjeniti daleko profitabilnija kontrolirana GMO sjemenska proizvodnja.

Svi poljoprivredni proizvođači ali i građani koji se usude nešto posaditi na svom zemljištu morat će saditi isključivo sjeme koje zahtjeva prskanje pesticidima i koje je uzgojeno na način da traje najviše godinu dana. Na taj način stvara se profit kojem Monsanto, Bayer, DuPont i Syngenta i ostali teže. Budete li kojim slučajem imali vlastito sjeme, kao što su to pokušali očuvati i saditi neki poljoprivrednici u Americi, bit ćete suočeni neviđenim tužbama i monstruozno isceniranim sudskim procesima koji će vas prije ili kasnije najvjerojatnije dovesti na prosjački štap.

Kako predviđena regulacija registracije sjemenja odmah u startu diskriminira autohtone sorte u odnosu na moćno potrovano industrijsko sjeme, sve svjetske ekološke organizacije i upozoravaju na skori potpuni nestanak autohtonog sjemenja.

Pridružite se pokretu protiv terora trovača i manipulatora:

MARŠ PROTIV MOSANTA u Osijeku i Zagrebu 21. svibnja u podne

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme