Siječanj 23, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Sjećate li se teksta kad smo pisali o GMO nasadu u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji unutar države koja sebe kao zove GMO free - Hrvatske? Gdje je završila ta protuzakonito posađena soja? Da li je itko u ovoj državi isprepletenoj koruptivnim aferama odgovarao i objasnio kako su se pojavili ti GMO nasadi? Sjećate li se sadržaja u kojem se pitamo da li GMO nasadi direktno ili indirektno utječu na kolaps pčelinjih zajednica u svijetu? 

GMO nije igra prehranjivanja gladnih kako se neupućenima želi prikazati, GMO je glad za što većom zaradom nekih korporacija poput primjerice Mosanta i Bayera. U selu Avia Terai u Argentini djeca se rađaju s urođenim poremećajima i degenerativnim bolestima. Francuski novinar Paul Moreira ukazuje na kriminal, na to što je Monsanto sa poljoprivrednim herbicidom Roundup® napravio stanovnicima Avia Terai u Argentini.

Genetski modifikovani ratovi - Kako GMO utječe na zdravlje ljudi i stoke širom planeta?

"Genetski modifikovani Wars", nagrađivani je film francuskog istraživačkog novinara Paul Moreira, koji nas vodi na putovanje kroz Europu i Latinsku Ameriku, prikazuje učinke genetski modificiranih (GE) usjeva, kako na ljudsko zdravlje tako i na stočni fond gdje se god pojavi.

Film kreće u Danskoj, gdje se uzgajivači svinja bore ne bi li utvrdili uzrok misteriozne svinjske bolesti jednostavno nazvane "Žuta smrt". Bolest uzrokuje proljev koji je nerijetko za svinje smrtonosan.

Gotovo svi poljoprivrednici kod kojih se bolest pojavila hranili su svoje svinje GMO sojom pa postoji opravdana sumnja da to može biti izvor problema. Ib Pedersen je dugogodišnji uzgajivač svinja u Danskoj. Kad je prvi put on počeo hraniti svinje GMO sojom sad već davne 1980. godine, mješavina je sadržavala oko 20% GMO soje. Tijekom godina omjer je povećan da bi do 2002. godine u hrani bilo oko 90% GMO soje.

Uočio je dvije zanimljive veze:

  1. Kada se koristi GMO soja podrijetlom iz Argentine, svi poljoprivrednici koji u je primili završili su s epidemijama proljeva među svojim svinjama. Što je to u toj argentinskoj GMO soji da je lošija od drugih?
  2. Našao je slike deformirane argentinske djece na internetu koje su lokalni liječnici i znanstvenici obrazložili izloženosti pesticidima, jer su mnogi mještani okruženi GMO područjima gdje se koriste za rast istih vrlo otrovne kemikalije.

Bio je iznenađen koliko sličnosti imaju te deformacije sa onima kod njegove prasadi. Postavio je pitanje: Može li pesticidima zagađena GMO soja biti uzrok problema poljoprivrednika u Danskoj?

Transgenic Wars - Film  by Paul Moreira

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme