Siječanj 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Pčelari se nastoje u borbi sa dilerima pčelinjih proizvoda unutar EU i najrazličitijim uvoznicima izboriti za svoje svijetlo pod suncem. Za ostvarenje većeg i lakšeg profita uz već prepoznatljivo brendiranje određenih vrsta meda najavili su u HPS-u i izradu vizualnog indentiteta staklenke za med proizveden na pčelinjacima u Hrvatskoj. Najavili su oni još štošta, no iz svake njihove najave vezano uz novac iskoči nešto nepredviđeno zato navodno u USKOK-u i DORH-u imaju pune ruke posla pa traže nove zaposlenike.

Mišljenja među pčelarima su naarvno podjeljena od onih koji smatraju da će se tim potezom osigurati kvalitet, doduše nije poznato kako, do onih koji smatraju da je to još samo jedna u nizu lažljivih igara aktualnog rotirajućeg vodstva HPS-a poput onog kada su Gerić kao tajnik i Kranjec kao predsjednih HPS-a iznosili cijeli niz laži ne bi li prikupili što više novca kasnije trošenog kroz dnevnice i plače. Jedna od njih je ona kao pčelar neće moći dobiti *subvecije za varozu ako nije član HPS-a.

Pčelarski portal Pčelarstvo online prvi je i gotovo pa jedini ukazivao na cijeli niz nelogičnosti kada su se dešavale mutne igre oko cijelog niza donošenja glupavih Zakona vezanih uz pčelinje proizvode. Jedan od njih je Zakon koji dozvoljava uvozniku smeća koje nazove MED. Štoviše dozvoljen mu je uvoz istog smeća i miješanje sa Medom domaćih vrs
ti u nedefiniranim omjerima. Isti su se donosili prvenstveno u vrijeme predsjedavanja u HPS-u Martina Krnjeca i pravomoćno osuđenog tada Ministra poljoprivrede Petra Čobankovića.

Može li jedna staklenka te nebuloze oko meda i falsifikata popraviti?

Teško, da može ispravila bi to i jednostavnija-jeftinija tipizirana etiketa sa privjesnicom ili štoviše postoje nebrojena i bolja rješenja koja su jeftinija. No ona ne mijenjaju navike i bahatost dilera, falsifikatora i samoprozvanih uvoznika. Zakon treba definirati na način da se falsifikator u dokazanom postupku kazni tako da se ne oporavi više NIKAD, da se sav falsificirani med uništi o trošku falsifikatora i da novac od unaprijed jasno definiranih kazni bude usmjeren prema pčelarskim obiteljskim gospodarstvima u vidu potpora. "Vuk sit i sve ovce na broju".


*subvecije za varozu - potpore koje navodno sad češlja Agencija za plaćanje u poljoprivredi, DORH i USKOK.


"Pčelarstvo u novčaniku ili srcu?"

Ako niste znali jer vam nitko to nije rekao, a trebali bi znati, npr prosječna neto plaća (u kn) bez pripadajućih dnevnica ili putnih troškova i ostalih fantazija u HPS-u iznosi za:
2013.g. - 10.019kn ili 1.312€
2014.g. - 12.198 ili 1.592€
2015.g. - 10.927 ili 1.431€ 
Bolje raditi u HPS-u nego u Saboru manje je posla, niko to ne prati, a zarada veća doduše neki sjede i tu i tamo, a to je priznat ćete bolje nego samo tu ili samo tamo.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme