Siječanj 23, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Hrvatski pčelarski savez davno smo prozvali Hrvatska pčelarska sramota, mogli smo i Hrvatski pčelarski skandal no to ne bi bilo fer prema nekim nekim skandalima okupanim političkim strankama Republike Hrvatske koji se korupcije u svojim redovima nakon dijeljenja ilegalno stečene gotovine u pravilu ne sjećaju. Autor ovih redaka recimo NIKAD ne bi želio ni pristao biti, legalan ili ilegalan svejedno, jedne pčelarske organizacije koja djeluje poput prave organizirane kriminalne organizacije! Sveprisutnost je određena samo s jednim ciljem ubiranjem novaca kojeg im očito zadnjih godina ne nedostaje. U savezu se plače dijele po uzoru na onih u Hrvatskom Saboru, pregled neto prosječnih plača u HPS-u:

  • 2013.g. - 10.019kn ili 1.312€ + putni troškovi + dnevnice
  • 2014.g. - 12.198 ili 1.592€ + putni troškovi + dnevnice
  • 2015.g. - 10.927 ili 1.431€ + putni troškovi + dnevnice

Sve te pogodnosti neki više neki manje uživaju sljedeći zaposlenici:

  • Tomislav Gerić - Tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza
  • Vedran Lesjak - urednik Hrvatske pčele
  • Vesna Filmar - Referent općih i financijskih poslov
  • Saša Petrić - Voditelj potpora
  • svi ostali koji maste brk su - na dnevnicama i drugoj gotovinskoj mašti

U iznos nije uračunat dio koji se sakuplja - ubire preko tzv evidencije pčelara i na koji smo također upozoravali kao protuzakonitu i protuustavnu pljačku. Ne čudi onda neke kada se tzv "ortaci" na pozicijama međusobno izmjenjuju godinama bez obzira na stručnost posla koji trebaju obaviti. Naime kao savez organizirani su na način da svoje prihode usmjere u svoje plače, dnevnice i slično, a na tome su za njih zastupnici u Hrvatskom Saboru doslovno pa "male bebe".

U saboru se bar iako isto tako ne rade ništa plače ipak isplaćuju prema Zakonu - zakonito, možda su i te nerealne s obzirom na prilike kod nas ali su bar ponovimo sredstva prikupljena po Zakonu. Kako ubire porez taj sramotan savez udruga kojem treba zabraniti nositi naziv Hrvatska? Proračuni udruga, preko kojih na čudan način savez ubire članarinu, često su manji od neto zarade jednog zaposlenika. Naime iznos članarine za ulazak u HPS ne postoji, želi li vaša udruga postaviti upit koliko treba izdvojiti za članstvo u savezu počinju zavrzlame. No i o njima smo već ovdje pisali pa ne bi ovaj puta.

No sve je to legitimno ako pčelari to znaju i odobravaju te ako se pri tome ne krši Ustav i Zakon Republike Hrvatske i Zakon o udrugama / savezima udruga. E, a upravo u tom grmu leži zec!!! Radili se tamo sve po Zakonu? Neki pčelari su izračunali da baš i ne!

U cijelu su priču uključene i navodno osobe samoprozvani "šerifi" koji su radili evidenciju. Istu onu protozakonito i protuustavno provedenu na koju smo jedini ukazivali prstom i pisali o protustavnim i protuzakonitim radnjama. Ti su povjerenici naime uzimali osobne podatke pčelara te novce s početka 2 kn po košnici poslije za ne članove 3,5 kn, što je Ustavom i Zakonom zabranjena diskriminacija, te isti novac prosljeđivali HPS u. HPS im je kasnije dio vraćao dio za trud. Taj posao mogli su obavljati samo lojalni pčelari.

KAD SE "NEKE PČELE" SLOŽE SVE SE MOŽE, SVE SE MOŽE!

Kako se navodno "pere novac", jedan od načina je Pravilnik koji im je poslužio kao osnova za po svemu sudeći subvencijsku prijevaru u organizaciji HPS-a. Sve je to izračunala jedna udruga iz Zagreba. Naime udruga je napravila je detaljan izračun o prevari koji je jednostavno izračunati na način da se kako navode:

5 kuna pomnoži sa izdanim lijekovima a on iznosi  za 2011 g. 290,761 doza lijeka x 5kn  što iznosi 1,453,805 kn. PDV  plaćen iz potpore (fiktivni račun izdan agenciji 9,086,281,25) Za 2012 g. 386,381 doza lijeka x 5 kn, što iznosi 1,931,905 kn. PDV plaćen iz potpore (fiktivni račun izdan agenciji je 12,074,406,25 ) Za 2013 g.425,042 doza lijeka x 5 kn što iznosi 2,125,210 kn PDV plaćen iz potpore (fiktivni račun izdan agenciji je 13,282.562,25). Za 2014 godinu računi kasne od sedmog mjeseca pa je izračun nemoguć.

Tomislav GerićSveukupan iznos do 2013. zaključuju iznosi 5,510,920 kn (iznos plaćenog PDV-a iz potpora)." Dobivši ovu dojavu Jakovina je takvu distribuciju lijekova za pčele u 2015. godini obustavio ali protiv navedenih protuzakonitih marifetluka s poticajima u pčelarstvu, u prethodnim godinama, nije poduzeo ništa ističe udruga iz Zagreba. Da li je omastio brk ili stavio ruku u med to tek treba vidjeti.

Vladimir BilekProračun je naime navodno oštećen za oko 14.121.732,20 kn, i to za samo tri izračunate godine od 2011. - 13. Ukupna šteta procjenjuje se za državni proračun 2011.-2013. 8.610.812,20 kn neplaćenog PDV-a i 5.510.920,00 kn plaćenih na ime PDV-a iz sredstava poticaja namijenjenih za nabavku lijekova protiv varoze (iz državnog proračuna). Kad se tome doda i 2014. godina šteta se približava iznosu od 30-tak milijuna kuna, vaših kuna, kuna pčelara poreznih obveznika.

Pomno isplaniran i organiziran kriminal ili puka slučajnost?

U cijelom je poslu sudjelovala i Veterinarska ambulanta Konjščina, PHOENIX Farmacija d. d., Ozaljska 95, 10000 Zagreb. A da bi tako nešto bilo uopšte moguće raditi pčelari su dobivali već ispisane punomoći od HPS-a bez svih podataka npr. cijena subvencije i drugo isti dokument PUNOMOĆ su potpisivali sa praznim poljima koje su u HPS poslije dopunjavali

Na čelu HPS-a sada sjedi inače Vladimir Bilek, daruvarski elektrotehničarpčelar, koji sa nasljeđenim nepravilnostima svog prethodnika Martina Kranjeca očito zanemaruje i podupire uveden pčelarski opći financijski teror, ali kako stvari stoje i prijevaru „tešku“ nekoliko desetaka milijuna kuna

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme