Siječanj 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Brojne su usporedbe meda i šećera, one, a pčelari to dobro znaju izgledaju ugrubo ovako:

Med kao što svi znamo u svom sastavu sadrži vodu, ovisno o vrsti najrazličitije vitamine i minerale dok konzumni industrijski rafinirani šećeri to naravno ne sadrže. Zato med iako slađi od šećera u svom sastavu ima gledajući po težini samo 82% šećera, a šećer čak 99,9%. Ujedino je to i odgovor zašto med sadrži manje kalorija od šećera. Med ujedino sadrži u svom sastavu i preko 200 različitih komponenti, a posebno su nam kao  takvi zanimljivi antioksidansi. Antioksidansi nas redovnom konzumacijom štite protiv mnogih oblika bolesti, dakako to se ne odnosi na sve, naime med punjen pod visokim temperaturama i pod visokim pritiscima jednostavno nema svojstva kao med izvrcan i kojem je jedina filtracija bila mehanički filter ispod vrcaljke.

Dakle pčelinji je med za razliku od konzumnog šećera jedna potpuno prirodna hrana koja ujedino služi i kao sladilo. Ljudi su tu namirnicu konzumirali i prije više stotina ili čak tisuća godina, konzumirali su ga ne samo kao u počecima zbog slatkog okusa već i zbog ljekovitih svojstava koja su uočili konzumacijom meda. Naravno ukoliko ga idemo analizati med je šećer, a šećer, odnosno visoka razina šećera kako su nas lječnici uvjerili je nezdrava. To je u stvari i istoina, no ako šećer gledamo kao industrijski konzumni. Industrijski šećer je dokazani krivac suvišnih kilograma i pretilosti kod ljudi. Te su tegobe nastale kad su ljudi pod utjecajem ciljanog marketinga sa meda prešli na rafinirane konzumne šećere.

Ti su šećeri, odnosno njihova upotreba, uzrokovali cijeli niz zdravstvenih problema počevši od osjećaja umora, čira želuca, bolesti krvožilnog sustava pa sve do pojave karijesa, gastritisa i šećerne bolesti. Sve su to bolesti koje se povezuju sa šećerima, no ne treba ih povezivati sa šećerima u medu odnosno sa medom.

Da li je bolje zasladiti s medom?

Vrlo vjerojatno: da. Ako želite "uštedjeti" na kalorijama: ne. Ako želite spriječiti porast šećera u krvi: ne. Ono po čemu se med razlikuje od konzumnog šećera su uglavnom su minerali i pojedini elementi u tragovima, pelud i enzimi. Naravno, tu je cijeli spektar okusa. Zbog toga neke osobe više preferiraju med kada je zaslađivanje u pitanju.

Profesor Sveučilišta u Heidelbergu Aloys Berg, smatrao je kako je med odgovoran za spori rast šećera u krvi, zaključio je da je to zbog velikog sadržaja fruktoze. Međutim, fruktoza ima jedan nedostatak a to je da je teško predvidjeti razinu šećera u krvi. Dakle, to može kod dijabetičara koji moraju ubrizgavati inzulin, uzrokovati probleme osim toga, za fruktozu se također sumnja kako povećava razine lipida u krvi. 

Istraživanja su opet pokazala da se pozitivni učinci meda javljaju samo kad pčele sakupljaju nektar no ne i medljiku koja je je rezultat sakupljanja slatkih sokova koje proizvode biljne uši.

Mogu dijabetičari jesti med? Zaključite sami.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme