Siječanj 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Čovjeka iz Rudina koji godinama pokušava preživjeti radeći aranžmane za Božić djelatnici carine najvjerojatnije da zaštite trgovački lanac (u pozadini) uskratiti zaradu. Fotografija je nastala ispred dućana u Kaštel Novom

Hrvatska kako smo svjedoci i ovih zadnjih dana prepuna je zaražene piletine, junetine, svinjetine, meda u najmanju ruku vrlo upitna porijekla te svih ostalih vrsta hrane no djelatnici carine imaju najvjerojatnije upute svoje znanje vježbati na ljudima koji prodaju svoj rad i svoju muku.

Granične inspekcije i kontrole kao da i ne postoje više, carinici umjesto velikih igrača poput recimo firme Pivac koja je u samo tjedan dva imala u proizvodima koje uvozi salmonelu, po tržnicama hvataju djedice i bake koji si popunjavaju kućni budžet. Prema Zakonu oni ne ispunjavaju birokratske uvjete a njihova prodaja na otvorenom izgleda da je opaka konkurencija trgovačko uvoznom lobiju. U ovom trenutku da uđemo u kontrolu samo u najveći trgovački lanac "gazde" s police bi mu bi mu trebali maknuti sav med u prodaji, a isto bi bilo i sa svakim drugim.

Pčelare Republike Hrvatske odavno je država stavila pod kontrolu i na uzde, trgovačke lance, dilere i prekupce ne dira. Povremeno na dojavu izađu u poneki maknu bofl med s polica koji se za tjedan dva ponovno vrati na isto mjesto.

Dijelite ovu sramotu koja je užarila internet i društvene mreže dalje! Djedica sa slike se svima koji mu žele pomoći zahvalio te poručio kako ne može primiti novac, no internet zajednica se sjetila kako će djedici pomoći kupnjom njegovih adventskih vijenaca i aranžmana.

Carina se poziva ovdje kako mediji prenose navodno o Zakonu o trgovini, no mogli su se pozvati i na Zakon o dražbi ALI to ne znači da je djedica organizirao dražbu. Carina se kradući djedici Božić naime poziva na Zakon o trgovini iako je ovdje nema prema Zakonu riječi o trgovini jer Članak 3. Zakona u trgovini detaljno pojašnjava što je to trgovina:

  1. Trgovina je, u smislu ovoga Zakona, gospodarska djelatnost kupnje i prodaje robe i/ili pružanja usluga u trgovini u svrhu ostvarivanja dobiti ili drugog gospodarskog učinka.
  2. Trgovina se obavlja kao trgovina na veliko i kao trgovina na malo.
  3. Ako ovim Zakonom nije drugačije određeno, na ugovorne odnose u posredovanju u trgovini primijenit će se odredbe Zakona o obveznim odnosima.

 

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme