Siječanj 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Boje koje se najviše spominju u narodima su: bijela (1 ili 6), žuta (2 ili 7) crvena (3 ili 8), zelena (4 ili 9), plava (5 ili 0) i crna koja je jedina od spomenutih kojom pčelari ne označavaju pčelinje matice. Naravno i sve ostale boje imaju prema vjerovanjima svoju neku određenu specifičnu simboliku i značenje ali ove se spominju najčešće te se povezuju sa najrazličitijim životnim okolnostima.

Iako ljudi pričaju kako svaka boja ima neku svoju nikad ispričanu priču neke se boje ipak koriste više neke manje. U pčelarstvu primjerice, žuta boja je jedna od korištenijih boja. Žutom se u pčelarstvu tako označavaju matice i to na način kada godina završava sa brojem 2 ili 7. Pčelarski šeširi ili kombinezoni također su često žute boje kao i košnice.

To je boja koja se prema vjerovanjima povezuje sa mudrošću, suncem, veseljem, bistrinom uma, kreativnošću, energijom i proljećem

Kinezi na primjer žutu boju povezuju sa bojom carstva dok se u tzv "zapadnim kulturama" žuta smatra jednom od "manje lijepih boja". Kako bilo da bilo žuta boja najčešće u narodima označava bistrinu uma i intelektualnu osvještenost, a ukoliko je jarko žuta boja u pitanju ona se povezuje sa kreativnošću i neiscrpnom energijom intelekta. Ista prema vjerovanjima simbolizira mudrost pa je navodno zato vole na primjer intelektualci. 

Žuta označava osim sunca, sreću i veselje, no označavate li matice i košnice žutom bojom izbjegavajte zelenkaste nijanse žute jer osim što simboliziraju prema vjerovanju podmuklost navodno stvaraju dezorijentiranost i zbunjenost. Narančasto žuta dat će osjećaj utemeljenja, dok svjetlo žuta oslobađa mozak i ostavlja ga u stanju pripravnosti. (akarlovic)

Žuta pčelarske godine koje završavaju sa 2 ili 7 (PDF)

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme