Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

U okviru nacrta propisa Europske komisije najčešće korišteni insekticidi bit će zabranjeni unutar cijele EU. To je prvi snažan pokazatelj kako Europska komisija želi punu zabranu za visoko rizičnu skupinu za pčele. Zabrana bi, bude li išlo sve po planu, mogla stupiti na snagu već ove godine.

Pčele i drugi korisni insekti prepoznati kao neizostavan dio prehrane i vitalnog značaja za sve poljoprivredne kulture već desetljećima zbog gubitka staništa bilježe značajan pad populacije što uz sve bolesti pa još i povećano korištenje pesticida znači upitan opstnak tih osjeljivih vrsti. Insekticidi, neonikotinoidi, su u uporabi već više od 20 godina od kada se bilježi pad populacije i povezuju se sa ozbiljnim padom populacije oprašivača.

"Korporacije koje proizvode insekticide se ne bave suzbijanjem gladi u svijetu, oni se bave porobljavanjem poljoprivrede i aktivnostima usmjerenim na što veću zaradu. "Filozofija" kako su pesticidi neophodni za prehranu brzorastućeg svjetskog stanovništvo je samo marketinški prazan balon i mit. Novo izvješće Vijeća UN-a za ljudska prava oštro kritizira globale korporacija koje proizvode pesticide, optužujući ih za „sustavno nijekanje štete”, „agresivnu i nemoralnu marketinšku taktiku” uz lobiranje u vladajućim strukturama koje  „koče reforme i ograničenja upotrebe pesticida”.

EU je, podsjetimo se, nametnula 2013. privremenu zabranu uporabe tri ključna neonikotinoida usjevima no međutim novi prijedlozi predviđaju kompletnu zabranu njihove upotrebe u poljima sa iznimkom za biljke koje se u potpunosti uzgajaju u staklenicima. Od 2013. godine Velika Britanija bila je protiv stroge zabrane te je pokušala koliko toliko omekšati stroge propise vezane uz upotrebu neonikotida prenosi theguardian.com.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme