Veljača 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Općenito govoreći, priroda zapravo nije zamislila da medonosne vrste pčela napadaju ljude, samo druge insekte i nezvane predatore koji ih ometaju u njihovoj životnoj zadaći. Priroda se pobrinula da male vrijedne pčele imaju obrandbene samozaštitne mehanizme, kako naprijed tako i zlu ne trebalo odpozadi. Doduše naprijed i nemaju zube i očnjake poput nekih drugih u ovozemaljskom životinjskom carstvu, no po potrebi one sitnije nepozvane goste koje zbog njihove veličine nikako ne uspiju ubosti mogu ugristi kao na primjer voskovog moljca ili dosadnu varrou.

Sa stražnje su strane daleko opasnije jer tamo imaju svima poznati žalac, za koji kako je utvrđeno tijekom istraživanja paralizira žrtve od jedne do devet minuta što im je dovoljno nepozvanog uljeza izbace van iz košnice.

Vita (Europe) Ltd. provala je tako niz testova koji su pokazali kako pčelinji otrov može vrlo dobro zamijeniti dosad korišten anestetik na ljudskoj i životinjskoj koži i da ima manje potencijalnih nuspojava od lidokaina. Britanska tvrtka je već patentirala aplikaciju i provodila preliminarne testove koji upućuju na to da otrov funkcionira poput poznatog korištenog lidokaina. Njihovi su nalazi objavljeni u časopisu Plos One

 

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme