Siječanj 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Kako brojiti varrou ima nekoliko načina, koji je najučinkovitiji odaberite sami. Mi smo za vasodlučili opisati jedan jednostavan a opet učinkovit način.

grinja varroa na trutovskom legluZna se da varroa "voli leglo" posebno joj je blisko ono trutovsko. Pčelar mora provoditi proljetnu /travanj, svibanj, lipanj/, ljetnu /srpanj, kolovoz, rujan/ i zimsku zaštitu /studeni, prosinac, siječanj/ kako bi ju pravilno i pravovremeno provodio treba ustanoviti brojčanu prisutnost. Ona se najčešće provodi ispiranjem pčela, brojanjem prirodnog pada, otklapanjem trutovskog legla.

Profesionalni pčelari i oni sa više iskustva odradit će ovu metodu koju ćemo opisati u nekoliko koraka, ali i kod onih manje iskusnih neće ovakav način brojenja varroe u zajednici predstavljati poseban problem. Metoda je najbliža onoj više poznatoj kada otklapamo trutovsko leglo.

Kako brojimo leglo u ovoj metodi? Jednostavno:

Ukoliko sa 10 ličinki otpadne (ili na njima pronađemo) 5 varroe postotak varoznosti zajednice je 50%, ukoliko otpadne (ili na njima pronađemo) sa 20 ukupno 4 varroe tada je varoznost zajednice 20%.

Dakako treba naglasiti kako niži postotak od 10% ulazi "u normalu" i nakon tretmana koji odaberete ne bi trebalo biti problema. Dakako da i s preparatima treba biti oprezan, u svijetu mnogo ljudi živi od varoe, naime poznato je da samih preparata ima preko 250 vrsti a neki su stvarno upitni.

Što je dakle postotak viši sa tretmanima treba početi što prije - odmah!

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme