Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Dosadašnje metode vaganja košnica radi kontrole pčelinjih društava su se razvijale u dva smjera:

Prvi je pojedinačno vaganje svake košnice periodično svakih nekoliko dana i bilježenje stanja, dok je drugi kontinuirano praćenje jedne ili nekoliko referentnih košnica (SMS vaga). Jedino pojedinačnim vaganjem svake košnice se može utvrditi pravo stanje pčelinjeg društva i pravodobno reagirati radi ostvarivanja vrhunskih rezultata. Problem koji je pratio pčelare u pojedinačnom vaganju košnica metodama podizanja vitlom i dinamovagom je utrošak vremena, vibracije i udarci prilikom rada ali i opasnost od napada roja pčela ukoliko dođe do prevrtanja ili slično. Domišljati pčelari su pokušavali doskočiti problemu na razne načine i raznim rješenjima s više ili manje napora uspješno vršili mjerenje mase svojih košnica. Tako je i Grozdan Ratkajec, pčelar iz Baranje, suočivši se s tom problematikom, došao do ideje kako olakšati posao sebi ali i ostalim pčelarima te konstruirao, a potom i patentom zaštitio svoju „Digitalnu pčelarsku pregibnu vagu“.

pčelarska vaga grimont

Prednost ove vage minimalno uznemiravanje pčela prilikom vaganja i vrlo brzo vaganje od prosječno 2 minute po košnici . Postupak rada je sveden na postavljanje dva para oslonaca pomoću rastezljivog užeta koji služe da konstrukcija vage po principu viličara podigne košnicu i izvrši mjerenje. Podizanje se izvodi pritiskom na rukohvat, a s lakoćom se može podići do maksimalno 150kg. Osim ove namjene, vagu je moguće koristiti i za druge namjene, npr. vaganje kanti s medom postavljajući preko oslonaca podložnu dasku ili lim. Suvremeno pčelarenje svakako uključuje i vaganje košnica kojim se može odrediti pravi trenutak za vrcanje meda, eventualnu potrebu prihrane, količinu prirasta odnosno gubitaka na masi. Drugim riječima, to je dobar indikator za poduzimanje pravovremenih intervencija u pčelinjaku. Ukoliko i Vi želite svoje pčelarenje podići na novu razinu, a pri tome uštedjeti na vremenu i trudu u vaganju drugim metodama, možda Vam ova vaga može biti od pomoći.

Postupak vaganja možete pogledati i u video prilogu ispod, dok više informacije o ovom proizvodu možete dobiti direktnim kontaktom na email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ili telefonom:

095 595 25 68

a za pozive izvan Hrvatske

+385 95 595 25 68

Sva su prava na ovaj sadržaj vlasništvo su Grozdana Ratkajeca, a objavljena su pod Copyright © Licencom. Nije dozvoljena izmjena i/ili prenošenje sadržaja ovog materijala na druge medije i/ili internetske stranice bez dozvole. Odobravam objavu za portal: www.pcelarstvo.hr dana 26.07.2014. Ovaj sadržaj je dostupan također unutar kategorije "Pčelarska radionica".

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme