Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Firma Optical iz Kruševca (Srbija) se bavi telekomunikacijama i izradom elektronskih uređaja baziranim na GSM modulima. Jedan od uređaja po kojima je firma Optical poznata je i SMS Vaga za pčelare. SMS Vaga je projekat nastao 2010. godine, a prve vage su se, posle testiranja u realnim uslovima u prodaji našle 2011. godine.

Za njima je zavladao velik interes orije svega zbog niske cjene, kvalitetne izrade i mnoštva opcija kakve slični uređaji nemaju.

SMS vaga


SMS Vaga firme Optical je bila opisana u prošlogodišnjem svibanjskom časopisu SPOS-a Pčelar, a na 5 državnom sajmu pčelarstva u Beogradu održano je predavanje na temu: „SMS DIGITALNE VAGE, ALARMI I VIDEO NADZOR PROTIV KRAĐE, SA PRAĆENjEM IZ STANA PČELARA PUTEM GPRS-a“.

Ove godine smo se na sajmu natjecali u kategoriji inovacija i osvojili treću nagradu za našu inovaciju da SMS Vaga sama izračunava težinu dodatih polunastavaka, kako to ne bi radio pčelar ručno,  i mjeri samo čisti unos nektara.

Gostovali su u Srbiji na RTS i B92 gde su prikazani prezentacijski prilozi o samoj SMS Vagi i ostalim inovacijama firme Optical.

Prisutni su naravno i kod pčelarskih udruženja, a s ciljem kako bismo pčelarima predstavili nove tehnologije koje postaju sve popularnije u pčelarstvu. Do sada smo obišli 15-ak udruženja gde nas je slušalo preko 500 pčelara, a naš kanal na Yotub-e koji se bavi popularizacijom ovih tehnologija među pčelarima ima preko 8000 pregleda za nepune 2 godine postojanja.

Aktualna SMS Vaga je uređaj druge generacije, koji poseduje čak 6 inovacija u odnosu na prvobitni model.

Što se samog izgleda tiče tu nije bilo mnogo promena. Konstrukcija je napravljena od plastificiranog ili pocinčanog čelika, u obliku slova H. Sastoji se iz 2 metalne rešetke (konzole) od kojih donja ima stopice koje služe za nivelaciju SMS Vage po neravnom terenu da bi merenje bilo što preciznije. Firma Optical iz Kruševca izrađuje, osim za standardne DB,LR i AŽ košnice, i SMS Vage sa konstrukcijom po meri i želji kupca. Izrada konstrukcije po naručenim merama ne poskupljuje SMS Vagu, pa je cjena za pčelara ista kao i kod vage koje serijski proizvodimo.

Između njih je smještena mjerna ćelija. Kupac može, po želji naručiti SMS Vagu sa ćelijom koja meri do 120, 240 i 360kg. Treba napomenuti da mjerne ćelije koje mjere manje težine imaju i manja odstupanja, odnosno manju moguću grešku u mjerenju, koja može biti do 25g na 120kg, 50g na 240kg i 100g na 360kg.

Na posebnom ležištu se nalazi vodootporna kutija sa elektronikom. Ovo je “mozak” SMS Vage i ona je kablom spojena sa mernom ćelijom i izvorom napajanja. Elektronska pločica sadrži softver koji smo sami programirali, što je garancija da svi eventualni kvarovi mogu biti vrlo brzo otklonjeni, a SMS Vaga reprogramirana. U kutiji se nalazi i modul za SIM karticu u koji pčelar ubacuje karticu bilo kog operatera mobilne telefonije iz zemlje ili inostranstva.

Izvor napajanja može biti bilo koji akumulator 12-24V. Pčelar ga može kupiti samostalno, a može i kupiti GEL akumulator malih dimezija koji idealno pristaje u konstrukciju same vage, gdje postoji i posebno napravljeno ležište. Za GEL akumulatore postoje i posebni punjači koji se uključuju na napon od 220V, jer se ne mogu puniti kao standardni akumulatori za automobile.

Za merenje težine na samom pčelinjaku postoji i ručni displej koji je malih dimenzija i izrađen je od plastificiranog lima. To nije obavezan dio SMS Vage i može se kupiti posebno. Svaki ručni displej funkcionira na bilo kojoj SMS Vagi.

Osim toga, kao dodatna oprema se može kupiti i tas, koji pokriva celu SMS Vagu i štiti je od atmosferskih uticaja. Tas je izrađen od plastificiranog lima, a sa zadnje strane ima i vrata sa bravicom koja omogućuju lakši pristup akumulatoru.

Puštanje u rad je jednostavno, pčelar jedino treba da osigurati SIM karticu za mobilni telefon koju stavlja u odgovarajuće mjesto u elektronici. Priključuje napajanje i vaga radi.

Tijekom prošle godine bio je velik interes za SMS Vagu i izvan Srbije, pa smo za te kupce dodali novu opciju – višejezične komande. Za sada je tu, osim srpskog i engleski, a kako bude rastao interes bit će zastupljeni i drugi jezici. Također su i na webu www.smsvaga.com korisnička uputstva i na engleskom.

Za razliku od prošlogodišnjeg modela nova SMS Vaga ima mogućnost rada u 2 moda: da bude uvjek dostupna za merenje ili da sama mjeri težinu do 4 puta dnevno te da šalje jedan dnevni izveštaj. Naša SMS Vaga je jedan od rjetkih uređaja u svjetu koji pčelaru nudi obje mogućnosti. Također smo povećali autonomiju GEL akumulatora (12V,7Ah) sa 30 na čak 90 dana.

SMS Vaga ima mogućnost odgovara samo na određene unaprijed zadane brojeve telefona. Naša inovacija je to što sada pčelar SMS porukom javlja vagi na koje brojeve treba odgovarati, bez potrebe da vadi SIM karticu iz vage i ručno memorira te brojeve.
Može se reći da je nova SMS Vaga postala pametnija, pošto može pčelaru odgovarati da li razumije ili ne razumije njegove  poruke, kako bi pčelar bio siguran da je komandu pravilno zadao.

Inovacija je i NETO obaveštivanje – da pčelar sam zada određenu težinu za koju će ga SMS Vaga upozoriti kada bude dostignuta.
Tu je i obavjest koja stiže pčelaru kada je akumulator pri kraju i nakon čega ima dovoljno vremena za zamjenu ili dopunu.

Novost je i GSM pozicionirani servis koji omogućava pčelaru da na smartfonu ili računlu na Google mapama vidi gde se SMS Vaga nalazi u to vrijeme.

Sve ove poruke pčelar može dobiti SMS porukom, e-mailom ili istovremeno oboje.

Još jedna inovacija je da korisnik može provjeriti preostali kredit na kartici u vagi SMS porukom. Postoji provjera kredita prepaid i postpaid korisnika za sve mreže u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj.

Jedna od najinteresantnijih funkcija je i zaštita pčelinjaka od krađe. Pčelar može dodavanjem mikroprekidača, magnetnih senzora ili detektora pokreta osigurati svoje košnice, vozilo ili sam pčelinjak od lopova.

I za kraj je tu i inovacija zaštite same SMS Vage od krađe. Naime, svaki kupac SMS Vage dobiva dokument sa uputstvima koje parametre unosi kako bi zaštito SMS Vagu za slučaj krađe u cilju lakšeg pronalaženja.

Cjena SMS Vage je samo 180€ bez PDV-a za osnovnu varijantu SMS vage. Ostala oprema se dodaje/naručuje po želji i potrebama pčelara za tas 10€, ručni displej 30€, GEL akumulator 15€, punjač za akumulator 18€.

Nikola Jovanović u emisiji Dobra zemlja na televiziji B92, 20.04.2014. godine predstavlja SMS Vagu:

Upute za početno pokretanje SMS vage:

U ovom trenutku smo u pregovorima sa proizvođačima pčelarske opreme koji bi distribuirali našu SMS Vagu u Hrvatskoj, pa dok ne nađemo zvaničnog partnera svi zainteresovani pčelari za nabavku vage nas mogu kontaktirati putem zvaničnog sajta www.smsvaga.com, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojeve telefona +381 63 8308107 i +381 64 1447899.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme