Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Dragutin Jamnić - Dragec
Dragutin Jamnić - Dragec

Ako još niste, preko ovog kratkog članka upoznajte Drageca, "našeg Drageca" kako ga zovu susjedi, bolesnici i suradnici...

Dragutin Jamnić - Dragec, po zanimanju viši medicinski tehničar zaposlen u Općoj bolnici u Varaždinu, izvorni je kipar koi zamisao ne ostvaruje u drvu, on je zadivljeno otkriva već napola ostvarenu od Prirode.

Rođen 1951. godine prošlog stoljeća u Lepoglavi Dragutin Jamnić već više od 20 godina svojim rukama oživotvoruje fosilni hrast, udahnjuje mu živor, dušu i pokret. Često sudjeluje Dragutin u humanitarnim  i dobrotvornim akcijama.

Osim šire likovne publike koja ga sa zanimanjem prati gdje god se pojavi privlači pozornost i likovnih kritičara. O njemu su pisali: Ernest Fišer, Zdenko Balog, prof. Juraj Baldini, Zvonko Todorovski, prof. Antun Bauer ...

Njegova dijela krase zbirke mnogih kolekcionara, a kao kuriozum navodimo da je jedno svoje dijelo - vepra poklonio Hansu Dietrichu Genscheru, tadašnjem ministru vanjskih poslova Republike Njemačke.

Uza sve ovdje ukratko sažeto i napisano, Dragutin - Dragec Jamnić je jednostavan čovjek kojeg neizmjerno zanima ovaj široki bijeli svijet. Čovjek je koji uvijek ima toplu riječ za drugog čovjeka, koji ima ruku da neživom drvetu ili kamenu udahne dušu.

Rekli su između ostalog o Dragecu:

Drevo je tajna, ljepote zvir. Z njim čez ničkost Dragec preti tir. (prof. Željko Funda)

...Jamnić kao iskren amater (=onaj koji voli) hrli na oblikovani randevu s Prirodom. On joj želi biti suradnik. Njegov kiparski credo je zadivljeno otkrivanje zamisli, već napola ostbarene od Prirode. (Zvonko Todorovski)

...Jamnićeve sklupture, gotovo ijeli njegov animalistički opus, neprijeporni su estetski predmeti, rekao bih također s animalističkom snagom stvoreni skultorski oblici, koji izvrsno asocijativno korespodiraju s neutralizmom i ekspresionizmom primordijalne forme obradivog drveta ili kamena. (Ernest Fišer)

... Jamnić nas podsjeća na iskon likovnog stvaranja. Nije li u tom prepoznavanju sličnosti predmeta iz prirode bio prvi poticaj čovjekov da malom doradom ukaže drugima na asocijaciju koju je sam doživio... (mr.Zdenko Balog)

...posebnu sklonost pokazao je skulptor za izradu ljudskih glava, u kojima nastoji koncentrirati ne samo tipološke značajke ljudi svog kraja, već i pokazati izvjesne karakterne osobina, a u nekim slučajevima dopire čak i do spontanih psiholoških analiza, što je svakako najvrijednije u tim nastojanjima... (prof. dr. Antun Bauer)

Kontakt adresa:

Dragutin Jamnić - Dragec,

Vinogradska 51,

HR - 42250 Lepoglava

tel:+385 42 791 475

Galerija Jamnić, Hr. Pavlina 8,

HR - 42250 Lepoglava

tel:+385 42 791 153

gsm:+385 98 703 251

Pročitajte još i ovo:

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme