Veljača 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Prije vaše ponude pčelarskog obiteljskog proizvoda na šire tržište trebate otvoriti/imati OPG, obrt, j.d.o.o. ili d.o.o. Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava je registar hrvatskih poljoprivrednika uveden 2002. godine, s ciljem uspostave reda na tržištu poljoprivrednih proizvoda. On propisuje način i sve uvjete vezane uz upis u Upisnik seljačkih gospodarstava ili obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i Upisnik trgovačkih društava, zadruga i obrtnika u poljoprivredi.

Poljoprivredno odnosno pčelarsko gospodarstvo može funkcionirati kao OPG tj. obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo što je u počecima plasmana proizvoda najjednostavnija i najjeftinija varijanta vrlo bitna kad je svaka kuna viška dobrodošla. To je u osnovi vrsta obrta u kojem se obavljaju sve vaše poljoprivredne djelatnosti - proizvodnja i prodaja.

Danas želite li se baviti pčelarstvom i svoje proizvode prodati na tržnici ili prigodnim sajmovima morate imati registriran OPG. Pčelarski OPG je specifičan po tome da pčelar ne mora imati nužno svoje zemljište pa čak ni u zakupu kao što je to na primjer slučaj sa OPG-ima za sadnju i proizvodnju krumpira ili pšenice.

Članovi OPG-a mogu, ali ne moraju, biti svi ukućani punoljetni članovi zajedničkoga kućanstva te se između njih odabire nositelj OPG-a. Pčelarski OPG ako ga kao takvog registrirate namjenjen je isključivo obiteljskom poslovanju vezanom uz pčele i pčelarstvo, ne možete odnosno ne smijete prodavati ništa izvan dosega pčelarske djelatnosti. Po tom su pitanju mnogi pčelari do sada imali problema.

Otvaranjem pčelarskog OPG-a ulazite u upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava odnosno registar hrvatskih poljoprivrednika Nakon nabavke i smještaja prve košnice sa pčelama dodatno je potrebno tu lokaciju registrirati kod HPA a preko povjerenika. Iako neki povjerenici uvjeravaju pčelare kako ste dužni pristupiti nekoj od udruga + HPS-u to jednostavno ne drži vodu i čista je izmišljotina. Tom povjereniku samo tražite takvo pismeno očitovanje i problem je rješen jer ga neće dati čime priznaje da je lagao. Za svaku traženu kunu od vas za upis tražite račun, jer BEZ RAČUNA UPIS u Evidenciju se NE RAČUNA.

Kako Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provodi postupak upisa i izdaje rješenje o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava nositelj OPG-a prvo njoj treba podnijeti Zahtjev za upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i uz to priložiti potrebnu propisanu dokumentaciju, u najbližem uredu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, tj. regionalnom Uredu državne uprave u županijama.

Uvjet upisa u Upisnik je posjedovanje obavljanje ppčelarske djelatnosti sa ili bez ostalih poljoprivrednih djelatnosti, za otvaranje ne trebate osigurati temeljni kapital, niti trebate imati odgovarajuću stručnu spremu, pčelarsku školu i slično već samo znanje i dobru volju. Upis u Upisnik vrši se tijekom cijele godine u Uredima državne uprave u županijama tj. upravnom tijelu Grada Zagreba. Za sve dodatne informacije uvijek se možete obratiti Hrvatskom zavodu za poljoprivrednu savjetodavnu službu oni su plačeni iz proračuna (vaših sredstava) da vam daju odgovor na sva vaša pitanja.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme