Veljača 22, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Unutar ovog članka bit će opisani koraci do prodaje meda i pčelinjih proizvoda na tržnicama, prigodnim sajmovima, izložbama i ocjenjivanjima te na "kućnom pragu".

Za prodaju na "kućnom pragu" pčelar prije svega treba nakon što oformi pčelinjak treba taj pčelinjak evidentirati unutar registra pčelinjaka u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji ( HPA ). 

Napomena:

  • Prema članku 5. stavak 4. Pravilnika o vođenju upisnika registriranih i odobrenih objekata te o postupcima registriranja i odobravanja objekata u poslovanju s hranom - nije obvezno registrirati objekte, koji manjim količinama pčelinjih proizvoda opskrbljuju krajnjeg potrošača isključivo na mjestu proizvodnje (mjesto prebivališta).
  • iako pojedine pčelare uvjeravajuu obveze članstva u udrugama prema Ustavu i Zakonu ta obveza ne postoji te na ta protuustavna i protuzakonita "uvjeravanja" obratite nama ili u DORH.

Pčelar koji želi prodavati svoje proizvode na tržnicama, prigodnim sajmovima, izložbama i ocjenjivanjima mora obaviti sljedeće:

1. imati Rješenje o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava

2. ispuniti Zahtjev za registraciju objekta u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla – popunjava se rubrika pod brojem 1 (dalje Zahtjev).

3. Uz ispunjeni Zahtjev pčelar mora priložiti:

  • kopiju Rješenja o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva (dalje Rješenje)
  • 70,00 kuna državnog biljega - upravne pristojbe

Potpisani Zahtjev s Rješenjem i biljegom poslati preporučeno s povratnicom na adresu:

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane

Planinska 2a

10000 Zagreb

4. potrebno je voditi Obrazac evidencije o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda (dalje Obrazac) te svoje poslovanje uskladiti temeljem Pravilnika o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (NN 76/14).

5. pravilno označiti i/ili deklarirati svoj proizvod temeljem Pravilnika o označavanju, prezentiranju i reklamiranju hrane te Pravilnika o medu i Pravilnika o kakvoći uniflornog meda.

Obrazac i sve ostalo potrebno možete preuzeti na stranici www.pcelarstvo.hr u rubrici "Zakoni" ili ga ukoliko ste član Udruge pčelara i građana Pčelarstvao online jednostavno zatražiti slanjem upita na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme